Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Key & Peele aneb od nenápadných bavičů k velkým hvězdám


ikona
do_Od
comedytéma
Key & Peele se v aktuální páté řadě budou loučit. Kdo jsou a proč vás to má zajímat? 

Když jsem před pár dny v redakčním chatu nadhodil, že bych si rád vzal na starost odchod komediálního dua Key & Peele v krátkém tematickém článku, dostalo se mi od mých nejmenovaných kolegů pouze nechápavých pohledů a netušících odpovědí. Tak nějak jsem asi žil v domnění, že je tenhle párek komiků docela populární. Pak mi ale došlo, že krom jejich show, která běží na Comedy Central už pátým rokem a z níž jsem před pár roky začal pravidelně sjíždět všechny klipy na youtube, se vlastně před širším publikem společně objevili poprvé teprve nedávno a to ještě celkem nenápadně, jako dvojice ne-zrovna-bystrých FBI agentů v mrazivém Fargu na FX. Že už svítá? Výborně! Pro ty, kteří však stále tápou, to ale přece jenom vezmem pěkně od začátku. Kdysi dávno, v jedné televizi…

 

…žili a tvořili dva páni. Jmenovali se Keegan-Michael Key a Jordan Peele. Nyní bych měl klasicky na pár řádcích vlastními slovy shrnout jejich osobní životy, od raného studia na střední škole, přes ztráty panictví, až po závěrečné summa cum laude z jejich univerzit. K mému vlastnímu překvapení mě však tato část dokonale uspává jen když o ní přemýšlím, takže raději popojedem a vrhneme se rovnou na jejich profesionální kariéru. Však vy to přežijete. Vůbec poprvé se oba komici objevili v americké sketch show MADtv, která čerpala inspiraci ze stejnojmenného humorného časopisu Mad. Původně se ucházeli oba dva o stejnou roli. Stanice Fox měla v plánu vybrat si jednoho černého představitele, který by šel dál. Osud tomu ale chtěl jinak a mezi těma dvěma to začalo komediálně jiskřit. Díky jejich skvělé chemii se tedy nakonec Foxové rozhodli obsadit oba dva. Zív. Jasně, chápu. Jste tady kvůli videím a omáčka kolem vás moc nezajímá. Kompromis č.1, kompromis č.2 a kompromis č.3. A teď zase zpátky ke čtení, lenoši!

Tři roky po skončení MADtv se oba herci dali každopádně znovu do kupy a společně dali vznik své vlastní show, pod kterou je známe dnes. Zrodil se Key & Peele. Domovem se jim stala známá kabelovka Comedy Central, pod kterou běží například The Daily Show, Městečko South Park nebo Futurama. A bylo to právě tady, kde jejich popularita konečně začala významně růst. Klipy jako Substitute TeacherPower FalconsMeet LutherPizza OrderI Said BitchWeird PlaylistBlack IceMagician CopKarim and Jahar, Sex With Black Guys  atd. se dokonce nenápadně stihly prodrat i na české portály, kde si duo rychle získalo nové fanoušky.

 

V průběhu let se oběma pánům nicméně začalo dařit i mimo jejich sketch show a obzvlášť Michael Key dostal šanci objevit se například ve filmech Na doraz, Velcí bratři, Zkus mě rozesmát, Falešní poldové nebo Šéfové na zabití 2. Fanoušci Parks and Recreation si ho navíc mohli všimnout i coby budoucího manžela správňácké Donny. Jejich kariéry jsou však stále teprve v rozjezdu. I to je důvod, proč nyní přišli společně s rozhodnutím zakončit svoji show v aktuální páté řadě a soustředit se dále na samostatné projekty. Jejich spolupráce tím však prý nekončí. Podle jejich slov budeme moci společné filmy s nimi vídat každé tři roky, což svědčí o tom, že o humor rozhodně nepřišli. Přesto jsme zvědaví, s čím dalším tohle duo přijde, jelikož talentu a komediálního citu mají rozhodně dost. O tom svědčí i mnohá ocenění, která v posledních letech získali. A co vy? Věděli jste o nich? Máte nějaké oblíbené video, o které se chcete podělit? Diskuze už je vaše.

(PS. klipy s českými titulky najdete na stránce VideaCesky.cz)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace