Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Preview: Fear the Walking Dead


ikona
do_Od
deadwalking
Stručné preview chystaného spin-offu k proslulé zombie žánrovce Živí mrtví.  
Věčné procházky lesem, časté hovory o ničem, každodenní boj o přežití a všudypřítomný Carl. To je stručně jen pár věcí, které se pravidelně objevují jako předměty kritiky vázané k nechvalně známé žánrovce The Walking Dead od AMC, která se letos vrátí na obrazovky už v šesté řadě. Říkám nechvalně, jelikož o kvalitách tohoto díla u nás na TVzone pravidelně polemizujeme víceméně od samotného začátku jeho vysílání. Podobně jako spousta dalších kontroverzních seriálů, i tady je to víceméně hit or miss případ, kdy na jednu kulervoucí epizodu můžou přijít třeba až tři, čtyři díly, u kterých tiše závidíte těm smolařům, kteří už jen bezmocně leží na zemi a nechávají se ožírat bandou hladových zombíků. Nějakou výraznou změnu do budoucna vám navíc nejspíš nezaručíme, pokud byste ale přece jenom měli zájem o nějaké to zombie drama, jenom trošku jinak, pak je možná čas připravit se na příchod očekávaného spin-offu s názvem Fear the Walking Dead. A my vám s tím v této nové rubrice zkusíme trochu pomoci.
 
 
Premiéra: 24. 8. 2015 
Obsazení:
Kompletní herecké obsazení si můžete vyhledat pod naším odkazem na ČSFD, popř. ještě IMDb. Nyní se ale mrkneme na dva hlavní představitele, které jste už nejspíš někde viděli.  Jsou jimi Cliff Curtis a Kim Dickens. První z nich hrál šéfa boje proti kyberterorismu u FBI ve filmu Smrtonosná Past 4.0 a ten druhý.. je vlastně ta druhá a čerstvě si jí možná budete pamatovat ze zatím poslední Fincherovi pecky Zmizelá, jako detektivku vyšetřující Bena Afflecka. Oba jsou to zkušení přihrávači, mají ale dostatek charisma i na utáhnutí vlastního seriálu a chemie mezi nimi by mohla být celkem zajímavá, vzhledem k tomu, že hrají manželský pár. Navíc jak dobře víme, u podobné tématiky je hvězdné obsazení v zásadě k ničemu. Nebo si snad pamatujete ze Světové války Z ještě někoho dalšího, kromě Brada Pitta? Každopádně Travis (Curtis), Madison (Dickens) a jejich dva potomci budou hrát v seriálu primární roli rodinky na útěku. Čímž se dostáváme k ději.
 
 
Děj:
Ten se bude odehrávat v Los Angeles, dávno předtím, než se Rick přestal holit a začal pokládat tři důležité otázky na tělo každému, koho potká. Na začátku vypukne nenápadná epidemie chřipky, později však začnou všichni zjišťovat, že to není jen obyčejná chřipka ale virus mnohem, mnohem zákeřnější.  Začne tak boj o živo… počkat, nesliboval jsem náhodou, že tohle půjde trochu jinou cestou Nebojte, půjde. Tak zaprvé, tady se z města jen tak nepřesunem. Zadruhé, společnost jako taková se hned tak nepoloží a nezanikne. Ani při rapidní a (pravděpodobně) nevyléčitelné epidemii smrtícího viru. Někde po cestě se muselo ještě něco pokazit, něco selhat a seriál, alespoň jeho první řada, slibuje ukázat přesně to. A trocha toho rodinného drama k tomu by mohla při správném dávkování být jedině k dobru. Snad.

Trailer:
Už jste ho možná postřehli v souhrnném článku o trailerových peckách z Comic-Conu, tady je pro jistotu ještě jednou, doporučuji shlédnout v HD.
 
 

Propojenost:
No a nakonec, jak to vlastně bude s tím propojením vůči originálním Živým mrtvým? Tvůrce obou seriálů Robert Kirkman nedávno potvrdil, že oba seriály budou fungovat ve stejném světě. Co se odehrává v jednom, odehraje se / odehrálo se i v druhém. Je tedy klidně možné, že ačkoliv se geograficky obě série nachází poměrně daleko od sebe, k nějakým interakcím může dojít, v budoucnu je to dokonce velice pravděpodobné. Ačkoliv Rickovo cameo jen tak nečekejte.

A co vy, plánujete dát novince alespoň šanci Věříte, že nás čeká lepší přístup oproti původní sérii?
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace