Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z novinových článků do televize


ikona
do_Od
homelandwatcher
Tvůrce Homelandu chystá pro televizi nový projekt. Kde se inspiroval? 

Pravidlo číslo jedna při psaní bývá: „pište o tom, co znáte.“ Je to asi ta nejužitečnější rada, kterou kdy mladým, začínájícím spisovatelům můžete poskytnout. Druhá možnost je samozřejmě čerpat inspiraci z různých zdrojů. Ať už to jsou cizí historky, knihy, novinové články nebo dokonce staré filmy, správnému spisovateli není nic svaté. Vezměte si třeba příběh americké rodiny, která žila na předměstí New Jersey do té doby, než jim domů začali přicházet zvláštní dopisy. Autor dopisů rodině vyhrožoval smrtí. Nic příjemného, pokud máte děti. Trvalo to do té doby, než se rodina rozhodla přestěhovat. The Watcher, jak si neznámý muž nechal přezdívat, se rychle dostal na přední stránky většiny velkých novin po celých státech a jeho příběh nyní inspiroval scenáristu Alexe Caryho (Homeland), aby pro televizní obrazovku napsal nový seriál.

The Watcher má být psychologickým thrillerem podle skutečných událostí a zatímco projekt je zatím pouze ve fázi příprav, vysílací práva už byla před pár dny zakoupena americkou stanicí NBC. Veřejnost se s celým případem poprvé seznámila v červnu tohoto roku, kdy terorizovaná rodina podala žalobu na předchozího majitele, který podle všeho o stalkerovi věděl, ale při žádném z předchozích jednání tento fakt nezmínil. Darebák. Co se neznámého pozorovatele týče, ten podle jeho tvrzení sleduje dům už celé dekády. V jedné z jeho zprav pak stojí: „I am the Watcher. Bring me young blood.“ Doslovný překlad si vygooglujte, já si to nicméně vykládám zhruba takto: „Jsem magor, zavřete mě.“ Tak uvidíme, třeba seriál dopomůže k stalkerově dopadení. A když ne, alespoň si mladí spisovatelé uvědomí, jak snadné je v dnešní době přijít s něčím „originálním.“

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace