Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jack Bauer fasuje nástupce


ikona
Spooner
bauer
Legendární akční seriál se zase vrátí. Tentokrát ale bez své hlavní hvězdy. 

Je mi tak nějak smutno. Když před rokem a půl přišla stanice FOX s vymodleným pokračováním legendy 24 hodin s podtitulem Live Another Day, jednalo se o splněný fanouškovský sen. Slavná série se po letech vrátila na vrchol akční zábavy a přinesla nám thrillerovou adrenalinovou jízdu, jež nemá v bedně příliš konkurenci. O dalším pokračování se tak začalo mluvit prakticky ihned. Jenže pak se to začalo malinko komplikovat. Hvězda seriálu Kiefer Sutherland se totiž rozhodl pověsit svou nejslavnější postavu Jacka Bauera na hřebík a ziskuchtiví producenti přišli s malinko zoufalým řešením. Tedy s tím, že do hry nasadí nového, a samozřejmě i mladšího hrdinu. Kolem projektu však bylo dlouho ticho a já naivně doufal, že tvůrci od zoufalého plánu na ždímání slavné značky přeci jen upustí. Jenže to bychom nemohli mluvit o nenápadité stanici FOX, že jo.

Nová série s názvem 24: Legacy totiž nyní opravdu dostala zelenou a plánování pilotu je již v plném proudu. A bohužel nás čeká restart se vším všudy. Dočkáme se tedy nového hrdiny, jímž bude (abychom šli samozřejmě s dobou) mladý Afroameričan a bývalý voják, který bude pomáhat staré dobré CTU se zlikvidováním další teroristické hrozby. Příběhově bude zkrátka vše při starém, jen nás to tentokrát čeká s kompletně novým obsazením, v němž bychom neměli narazit na žádnou na povědomou tvář. Se starými řadami tak bude mít seriál společné jen protiteroristickou jednotku a osvědčený tvůrčí styl se smrtícím tempem, rozdělováním obrazu a od minula prověřeným dvanáctidílným formátem. Jenže i když se pak vrací starý tvůrčí a producentský tým, moc důvodů k radosti u fandů toto pokračování stejně nevzbuzuje. “Čtyřiadvacítka“ bez Jacka prostě nevzbuzuje příliš velké nadšení a spíš nasvědčuje, že tady se bude dojná kráva dojit za každou cenu. To vážně tvůrci nevidí, že podobný reboot konkurenčních, a již zrušených, Hrdinů skončil diváckým failem? Doufejme, že si to ještě tamní kravaťáci uvědomí a na první pohled zbytečný projekt, jenž může dosti poškodit slavnou značku, zaříznou hned po pilotu. Jenže jak znám pány od FOXů, kteří právě odklepli celou řadu nové série Útěku z vězení, asi doufám marně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace