Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Legendární Kolo času míří do bedny


ikona
Spooner
casukolo
Na televizní obrazovky míří další epická fantasy sága. Vyfasuje Hra o trůny těžkou konkurenci? 

Už je to více než týden, co se nám na obrazovky HBO vrátil jeden z největších megahitů současnosti, Hra o trůny. Na internetu tak momentálně nenajdete pomalu žádnou stránku, z níž by na vás nevykoukly tváře Jona, Tyriona či Daenerys. Jde zkrátka opět o televizní událost, o níž mluví skoro každý, a která navíc dokazuje, že i když na plátně se fantasy látkám zase tolik nedaří, minimálně v bedně je po nich pořádný hlad. A na to producenti slyší a slavných fantasy látek se v televizi jen tak nezbavíme. Před pár měsíci jsme se tak dočkali adaptace teenagerské The Shannara Chronicles a již brzy se na obrazovky zřejmě podívá další žánrová klasika.

Pomalu se totiž začíná chystat adaptace legendární čtrnáctidílné ságy Kolo času z pera Roberta Jordana a jeho pokračovatele Brandona Sandersona. Do příběhu se coby nečtenář raději příliš pouštět nebudu. Bude vám tak muset stačit, že nás čeká další rozsáhlý a řádně epický fantasy svět, v němž bude skupina hrdinů bojovat proti sílícím temným silám a svou roli v tom sehraje také nějaký ten vyvolený. Předloha se potom počítá mezi vůbec nejslavnější fantasy série žánru a potenciál je tu tak přímo obrovský. O seriálové adaptaci se pak mluví již docela dlouho a loni se dokonce natočil i jakýsi nízkorozpočtový neoficiálni pilot. Projekt se ovšem nerozjel kvůli právním tahanicím, které se zřejmě podařilo vyřešit až nyní. Práce na seriálu totiž potvrdila Jordanova vdova Harriet McDougal. Dříve natočený materiál s ním však zřejmě nebude mít nic společného. Kdo se ambiciózní látky chopí a na jaké stanici ho uvidíme, zatím není jasné. McDougal ale slibuje další informace velmi brzy. Tato látka pak přímo křičí o luxusní péči nějakého věhlasného a řádně bohatého giganta. Chopí se látky Netflix, nebo si HBO tímto pomalu vyhlídne náhradu za Hru o trůny? Anebo se bude nakonec radovat někdo jiný? Uvidíme, jak to s tímto slibným fantasy projektem nakonec dopadne. Bez pořádného rozpočtu ale zřejmě fandové krutě zapláčou.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace