Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Živí mrtví vs. spoilery


ikona
Spooner
deadwalkingzivi
Jakým způsobem se tvůrci zombie megahitu snaží udržet pod pokličkou vyústění napínavého cliffhangeru? 

Koukat v době internetu a Facebooku na seriály je mnohdy docela o hubu. Stačí se totiž jen o den či dva později kouknout na váš oblíbený kousek a už vám hrozí, že díky samým článkům a statusům vašich kámošů už znáte epizodu od začátku do konce. Fandové Hry o trůny by mohli vyprávět. Utajit pak před dotěrnými fanoušky či paparazzi zvrat nebo smrt některé z postav je pak často také velká fuška. Je tu zkrátka sakra velká šance, že se podobné twisty dozví fandové, chtěně i nechtěně, mnohem dříve před premiérou. Obzvláště, když jde o odpověď na ostře sledovaný cliffhanger z konce předchozí řady. Své o tom aktuálně vědí i fachmani Živých mrtvých.

 

Ti se aktuálně snaží fanouškům co nejvíce utajit odpověď na otázku z konce šesté řady, tedy kdo se dočkal smrtelných úderů Neganovy ostnaté pálky. To bychom se měli dozvědět hned v prvních vteřinách sedmé série, která bude pokračovat přesně v okamžiku, kde děj, respektive Negan, minule skončil. Čtenáři comicsové předlohy teď budou jistě namítat, že už odpověď dávno vědí. Tím bych si ovšem u tvůrců nebyl vůbec jistý. Právě naopak si myslím, že pro nás scenáristé zřejmě chystají menší překvapení. A snaží se ho ututlat zatraceně sympatickým způsobem. 

Z obav z toho, že se dostane odpověď ven o nějaký ten měsíc později, totiž tvůrci pro jistotu natočili umlácení hned všech 11 potenciálních kandidátů. I když by se tedy náhodou fotky smrti některého z nich dostaly do médií, diváci si nemohou být jisti, že jde o toho pravého. A to je hodně sympatický způsob, jak bojovat proti nechtěným spoilerům a zvídavým fanouškům. Tento tvůrčí trik navíc sympaticky připomíná dávný cirkus okolo Ztracených, kdy se tvůrci na konci čtvrté řady snažili za každou cenu utajit, kdo že to leží ve flashforwardech v oné rakvi, a tak tuto scénu postupně natočili s několika postavami. Tady zkrátka někdo ví, jak bojovat všudypřítomným zvědavcům s foťákem. I když způsobů, jak se identita mrtvého charakteru může dostat na světlo, je stále dost, za tento nápaditý styl utajení se musí tvůrcům v dnešní době zkrátka zatleskat. Kéž by si z tvůrců Živých mrtvých vzali v tomhle příklad i ostatní seriály, třeba i ten fantasy flák na HBO, jemuž letos podobné utajování zrovna dvakrát nevyšlo.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace