Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O kom mohl vyprávět Star Wars: Underworld?


ikona
do_Od
1313boba fettlucasfilmrogue onestar warsunderworld
Jakou ze známých postav jsme mohli dostat šanci vidět v novém světle? 

Je to zvláštní, nicméně přísahal bych, že k žádnému jinému seriálu jsem tady na TVzone nenapsal tolik novinek, jako právě ke Star Wars: Underworld. Seriálu, který přitom nikdy nevznikl. A co hůř, pravděpodobně už také asi nikdy nevznikne. Těch důvodů proč tomu tak je samozřejmě po internetu koluje mnoho. Tím nejpravděpodobnějším je asi fakt, že seriál, z něhož se dokonce i stihlo natočit pár epizod a dodnes k němu existují desítky scénářů a plno dalšího všelijakého materiálu, šel do produkce ještě předtím, než práva k celé značce koupil strýček Walt a všechen dosavadní materiál s výjimkou filmů schytal označení Legends (=nechtěné). To a taky narůstající rozpočet na každou z plánovaných epizod byly hlavní dva důvody, proč byl Underworld s okamžitou platností pohřen a namísto něj jsme o pár let později dostali animované Rebels. Jenže co kdyby to tehdy všechno dopadlo trochu jinak?

Spolu s Underworldem byla totiž zároveň v produkci i nová Star Wars hra, která nesla název 1313 a podle posledních informací byly oba projekty poměrně silně propojené. Dějištěm obou přitom mělo být převážně tzv. podsvětí planety Coruscant, hlavního města Republiky. To se nacházelo na nejspodnějších patrech (planeta byla jedno velké město, které ještě navíc fungovalo samostatně na několika různých úrovních) a víceméně se zde proháněli ti nejobávanější týpci celé Galaxie. Jedním z nich měl být i Boba Fett. Teď se ale ukázalo, že legendární lovec odměn neměl být jedinou známou postavou, kterou jsme měli spatřit v novém světle. Podle všeho přišli scenáristé (v týmu byli hlavně pisálci ze seriálů The Shield a 24) se zásadním příběhem, který dával zcela nový rozměr především postavě obávaného Císaře. Ten byl prý v mládí docela sympaťákem, kladnou postavou, pak se ale seznámil se ženou, která byla jakýmsi obávaným gangsterem a podle všeho to byla ze všeho nejvíc ona, která budoucího Císaře totálně zničila jako člověka a udělala z něj toho chladného a vypočítavého parchanta, kterého moc dobře známe z filmů. (ženy... pozn. autora)

Jestli by to mohlo fungovat i nyní, když má Disney v plánu rozšiřovat oblíbený Star Wars vesmír především pomocí nových filmů, toť otázka. Prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedy nicméně neustále slibuje, že všechen materiál k oběma projektům (tzn. 1313 i Underworld) drží někde zamčený v sejfu a jakmile příjde ta správná chvíle, ráda by oběma projektům dala ještě jednu šanci. Jak moc prázdná její slova jsou, to netuším. Nicméně potom, jakým způsobem nyní různé zdroje popisují přetáčky na place Rogue One, bych si nějaké velké naděje na o něco drsnější a temnější seriál z tohohle světa asi nedělal. Bohužel.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace