Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailerové okénko: Žně z Comic-Conu


ikona
Spooner
deadtrailerywalkingzivi
Živí mrtví, Vikingové, Flash nebo Útěk z vězení. Jaké seriály zazářily na svátku geeků? 

Populární Comic-Con už je pár dní minulostí a jako každý rok, i tentokrát nepřinesl řadu novinek jen filmovým fandům, ale také těm seriálovým. A s nimi dorazilo samozřejmě i mnoho lákavých trailerů. Ty nejzásadnější zářezy v čele s comicsovou partičkou The Defenders, čtvrtým Sherlockem či Americkými bohy už jsme vám na TVzone samozřejmě nabídli. Nyní se ovšem s menším zpožděním (to víte, dovča se někdy neptá) podíváme na další televizní kousky, které se na sledované události pochlubily novým materiálem. A že i tento rok bylo z trailerové hlediska na Comic-Conu z čeho vybírat.

The Walking Dead Season 7
Jako vždy, i tentokrát bylo jednou z hlavních televizních událostí představení prvního traileru k nové řadě populárních Živých mrtvých. A tento ročník se kvůli dlouho propíranému cliffhangeru na ochutnávku čekalo snad ještě více, než kdy dřív. Jenže zatímco v minulosti traileroví fachmani z AMC uměli šlápnout na Comic-Conu do pedálů, tentokrát je to vlastně docela slabota. I když na druhou stranu, oni toho asi mnoho víc udělat nemohli, když museli kvůli napínavému konci vynechat z upoutávky prakticky všechny hlavní postavy. Na Ricka a spol. tak můžeme zapomenout, místo toho dostáváme jen stále dokonale sednoucího Jeffrey Dean Morgana, pár nepodstatných vedlejších postav, padající zombíky…a tygra. Ano, čtete správně. V comicsových předlohách jsem se takto daleko nedostal, tohle už je ale na mě přeci jen trochu moc. A v první ukázce je představený materiál i přes krvelačnou šelmu prostě docela nuda.

Fear The Walking Dead Season 2B
Na obrazovky se však nevrátí pouze zombící, ale také jejich nedávný spin-off, jenž už za pár dní přispěchá s dalším nášupem druhé řady. I když zde je po řemeslné stránce vše docela v pořádku a díky nápadu se zvonkem se dočkáme i celkem solidní gradace, nemohu se zbavit dojmu, že tento seriálový bratříček a jeho nezáživné postavy vlastně mnoho lidí nezajímá.

Vikings Season 4
Dostavil se samozřejmě i další tradiční účastníci Comic-Conu, oblíbení Vikingové, kteří zde lákají na druhou polovinu aktuální čtvrté sezóny. Krvavé řádění Ragnara a jeho rodinky už mě sice po naprosto zpackané první polovině asi definitivně přestalo zajímat, tvůrci ale dělají v nejnovějším parádním traileru všechno proto, aby ukecali fandy zpátky na svou stranu. Děj se nám totiž po časovém přesunu konečně sympaticky posouvá vpřed a nabídne po delší době snad slušnou porci intrik a krvavých konfliktů. A taky brutálního Ragnarova synáčka Ivara, od něhož můžeme evidentně očekávat sakra velké věci. Upoutávka nám to pak rýsuje v tom nejnašlapanějším a nejakčnějším balení, u něhož budou fandové vrnět blahem. Tak snad to zase jednou nebudou jen plané sliby.

Man in the High Castle Season 2
Teď se ovšem přesuneme do trochu jiné historie, do té alternativní. Adaptace Dickova Muže z Vysokého zámku od Amazonu patřila pro mě mezi nejlepší novinky loňského roku a závěr, povzbuzující k divokým teoriím, nenechal mnoho fandů chladným. Teaser na druhou sérii toho však naštěstí příliš neprozrazuje a láká pouze krátkými záběry, které slibují, že i tentokrát by se mohlo téma alternativní časové linie a tajemných pásek, těžit na výbornou. Jen doufám, že to nijak nezmění ani nedávný odchod hlavního tvůrce Franka Spotnitze a menší zákulisní rošády. Tento kousek by si totiž zmrvení výtečného potenciálu opravdu nezasloužil.

Arrow Season 5
A nyní zamíříme do comicsové sekce DC, tedy konkrétně jejích kousků na stanici CW. Zdejší veterán Arrow toho má pak po katastrofální čtvrté řadě, v níž nedávalo smysl snad vůbec nic, opravdu hodně co napravovat a těžko byste asi našli člověka, který by se na další eskapády Olivera Queena vyloženě těšil. Jenže jak se zdá, v páté sérii se toho asi příliš nezmění. Rekrutování nového týmu hrdinů v čele s pubertální Black Cannary se mi totiž opravdu nezdá jako ta správná cesta pro usmíření s fandy. Obzvláště, když to celé vypadá snad ještě o dvě třídy laciněji a béčkověji než posledně. A to už je sakra co říct. Tady zkrátka panuje těžký nezájem.

Flash Season 3
Zatímco Oliver Queen musí u producentů evidentně žebrat o každý dolar, jeho parťák Barry Allen tyhle problémy neřeší. Rychlík Flash se totiž aktuálně ocitá na vrcholu popularity a zdá, se že tento podzim se na tom příliš nezmění. Linka okolo alternativního světa Flashpoint mi sice dosud příliš nesedí, zejména kvůli ne příliš povedenému konci uplynulé řady, tvůrci ale evidentně hodlají rozdílné charaktery a vztahy mezi postavami vyždímat, co to dá. Čtenáři předloh i diváci zkrátka nejspíš zase budou spokojeni. Trailer bez problémů šlape, comicsové je to až na kost… tahle sázka na jistotu prostě vyšla.

Legends of Tomorrow Season 2
A do třetice všeho comicsového s týmovkou hrdinných cestovatelů časem. Ti nám i v druhé sérii podle všeho hodlají servírovat totálně béčkovou a jednohubkovou podívanou, v níž si to tentokrát rozdají s týmem záporáků v čele s Malcomem Merlynem či Damienem Darhkem. Na rozdíl od jiných se však za svou béčkovost tento kousek pořád evidentně nestydí.

Prison Break
Svoje minutky slávy si pak na Comic-Conu odbyl také návrat kdysi oblíbeného Prison Breaku, jemuž stanice FOX zřejmě hodně věří a propaguje ho ze všech sil. Tento příspěvek si ovšem klidně mohli odpustit. Jedná se totiž prakticky pouze o zkrácený první trailer, jenž nám televize nabídla před pár měsíci. Prostě nenadchne a ani neurazí. Jen si divák musí pořád klást otázku, zda má tenhle seriálový návrat vůbec smysl. A proč musí vzkříšený Michael dřepět ve vězení zrovna kdesi na Blízkém východě? To už tvůrce opravdu nenapadla “originálnější“ destinace?

Jaký trailer vás nejvíce zaujal?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace