Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Arrow: Úvod 5. série

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Ach... jak si to tak čtu napsal jsem pěknou srajdu :D ale mě se ze začátku Roryho kostým s Prometheem dost pletl... no nic no :D
Jinak identita samotného Promethea nijak nešokovala, ale padouch to není špatný, jen jeho představitel by potřeboval víc osobitosti a charismatu, ale docela OK, i kdyř na takového Sladea nemá ani náhodou. Očekávám spíš šok ohledně identity Vigillanta (že by Tommy?). Samotná pátá řada je dobrá, lepší než čtvrtá stopro, asi největším minusem je stále nedostatečné pracování s charaktery co by si to zasloužili (Thea, Quentin) a obava aby flashbacky aspoň trochu logicky skončily tam kde má začínat 1. řada.
21260
Ach... jak si to tak čtu napsal jsem pěknou srajdu *:D* ale mě se ze začátku Roryho kostým s Prometheem dost pletl... no nic no *:D* Jinak identita samotného Promethea nijak nešokovala, ale padouch to není špatný, jen jeho představitel by potřeboval víc osobitosti a charismatu, ale docela OK, i kdyř na takového Sladea nemá ani náhodou. Očekávám spíš šok ohledně identity Vigillanta (že by Tommy?). Samotná pátá řada je dobrá, lepší než čtvrtá stopro, asi největším minusem je stále nedostatečné pracování s charaktery co by si to zasloužili (Thea, Quentin) a obava aby flashbacky aspoň trochu logicky skončily tam kde má začínat 1. řada.
0 0
reagovat

Season 5 po 4. dílu

Shrnutí po 4. epizodě - největší slabinou jsou noví rekruti kteří mě ani teď nebaví. Ta holka na kterou si nemůžu vzpomenout jak se jmenuje ani po 4. díle, je strašně nevýrazná, Wild Dog protivný a nesympatický, a Curtis se do terénu nehodí a vedle jeho masky i Digglova helma vypadá jako vrchol vkusu. Tobias Church pomalu ztrácí svůj potenciál a už by to chtělo nějakou důstojnou rozlučku. I většina starých známých, jako Lyla, Diggle, Thea nebo Quentin byli spíše upozaděni. Stará sestava týmu byla prostě lepší.
A klady? Flashbacky mají po dlouhé době svou váhu, i když nezapřou že je to už hlavně výplň. Také tím, že se zatím drží relativně při zemi, se pětka zatím vcelku blíží prvním řadám. Hlavně ale musím pochválit postavu Promethea alias Roryho Regana. Ten by v budoucnu měl být hlavním záporákem, v současnosti je ale asi nejlidštější a nejpřirozenější postavou. Jeho motivace jsou logické, kostým vypadá dobře, a vůbec jeho vystupování má daleko od klišé nebo přehrávání. Je to prostě sympaťák a ať už se vydá cestou dobra nebo zla, jeho počínání bude dávat smysl. On je ta největší šance, že se příběh dobře rozehraje.
Ne že by zatím pátá řada byla špatná, ale o výrazném zlepšení oproti té předchozí se taky mluvit nedá (ač je v hodně věcech jiná). Hlavním mínusem asi je, že zbytečně moc prostoru věnuje nezajímavým novým postavám na úkor těch zavedených. V dalších dílech se děj může vydat mnoha směry, zatím to ale vidím takhle. Správně odhadnout se kterými motivy má cenu pracovat a se kterými ne, a pátá řada pořád může být dobrá.
20427
Shrnutí po 4. epizodě - největší slabinou jsou noví rekruti kteří mě ani teď nebaví. Ta holka na kterou si nemůžu vzpomenout jak se jmenuje ani po 4. díle, je strašně nevýrazná, Wild Dog protivný a nesympatický, a Curtis se do terénu nehodí a vedle jeho masky i Digglova helma vypadá jako vrchol vkusu. Tobias Church pomalu ztrácí svůj potenciál a už by to chtělo nějakou důstojnou rozlučku. I většina starých známých, jako Lyla, Diggle, Thea nebo Quentin byli spíše upozaděni. Stará sestava týmu byla prostě lepší. A klady? Flashbacky mají po dlouhé době svou váhu, i když nezapřou že je to už hlavně výplň. Také tím, že se zatím drží relativně při zemi, se pětka zatím vcelku blíží prvním řadám. Hlavně ale musím pochválit postavu Promethea alias Roryho Regana. Ten by v budoucnu měl být hlavním záporákem, v současnosti je ale asi nejlidštější a nejpřirozenější postavou. Jeho motivace jsou logické, kostým vypadá dobře, a vůbec jeho vystupování má daleko od klišé nebo přehrávání. Je to prostě sympaťák a ať už se vydá cestou dobra nebo zla, jeho počínání bude dávat smysl. On je ta největší šance, že se příběh dobře rozehraje. Ne že by zatím pátá řada byla špatná, ale o výrazném zlepšení oproti té předchozí se taky mluvit nedá (ač je v hodně věcech jiná). Hlavním mínusem asi je, že zbytečně moc prostoru věnuje nezajímavým novým postavám na úkor těch zavedených. V dalších dílech se děj může vydat mnoha směry, zatím to ale vidím takhle. Správně odhadnout se kterými motivy má cenu pracovat a se kterými ne, a pátá řada pořád může být dobrá.
Season 5 po 4. dílu
0 0
reagovat
Spike_1
To čo píšeš znie zaujímavejšie ako celá 3 a 4 séria dohromady, ak sa to takto skutočne vyvrbí, dám si maratón piateho Arrowa.
20244
[b]Spike_1[/b] To čo píšeš znie zaujímavejšie ako celá 3 a 4 séria dohromady, ak sa to takto skutočne vyvrbí, dám si maratón piateho Arrowa.
0 0
reagovat

Boo-Boo

Kvůli nám oběma doufám že kvalita půjde jen nahoru :D Osobně se těším hlavně na to co se nakonec vyklube z Promethea, který byl v komisech pro Green Arrowa docela zásadní postavou. Netuším jak s ním naloží v seriálu, ale pro jistotu SPOILER

Prometheus se nejdřív vydával za jednoho z Green Arrowových spojenců, ale následně srovnal se zemí skoro celé Star City, zmrzačil Arsenala (v seriálu nejdřív Roy Harper, pak jeho místo zabrala Thea) a zabil Oliverovu dceru (v seriálu má syna). To dovedlo Olivera k tomu že ho bez milosti odpravil, z čehož se poměrně dlouho dostával.

Jako inspirace pro pátou sérii to z ní skvěle, ale jak říkám, nevím jak moc si to tvůrci přizpůsobí a jestli použijí jen Prometheovu postavu nebo dojde i k událostem za které je v komiksu zodpovědný, takže nadšení zatím brzdím a taky počkám jak se to vyvrbí. Ra's Al Ghul i Damian Darhk taky skýtali velký potenciál a nakonec zůstal nevyužit, tedy rozhodně ty charaktery měly na víc. Tak uvidíme...
20242
Kvůli nám oběma doufám že kvalita půjde jen nahoru *:D* Osobně se těším hlavně na to co se nakonec vyklube z Promethea, který byl v komisech pro Green Arrowa docela zásadní postavou. Netuším jak s ním naloží v seriálu, ale pro jistotu SPOILER [spoiler]Prometheus se nejdřív vydával za jednoho z Green Arrowových spojenců, ale následně srovnal se zemí skoro celé Star City, zmrzačil Arsenala (v seriálu nejdřív Roy Harper, pak jeho místo zabrala Thea) a zabil Oliverovu dceru (v seriálu má syna). To dovedlo Olivera k tomu že ho bez milosti odpravil, z čehož se poměrně dlouho dostával.[/spoiler] Jako inspirace pro pátou sérii to z ní skvěle, ale jak říkám, nevím jak moc si to tvůrci přizpůsobí a jestli použijí jen Prometheovu postavu nebo dojde i k událostem za které je v komiksu zodpovědný, takže nadšení zatím brzdím a taky počkám jak se to vyvrbí. Ra's Al Ghul i Damian Darhk taky skýtali velký potenciál a nakonec zůstal nevyužit, tedy rozhodně ty charaktery měly na víc. Tak uvidíme...
Boo-Boo
0 0
reagovat
Spike_1
Tak ja počkám ešte tak do 5-teho dielu a ak budú ohlasy stále takto neutrálne (miestami dokonca opatrne nadšené), idem do toho.
20240
[b]Spike_1[/b] Tak ja počkám ešte tak do 5-teho dielu a ak budú ohlasy stále takto neutrálne (miestami dokonca opatrne nadšené), idem do toho.
0 0
reagovat

Boo-Boo

Diggle si teď dává od týmu chvilkovou pauzu takže zatím buď bez obav, za jeho šatník až se vrátí do akce ale ručit nemůžu :D
20239
Diggle si teď dává od týmu chvilkovou pauzu takže zatím buď bez obav, za jeho šatník až se vrátí do akce ale ručit nemůžu *:D*
Boo-Boo
0 0
reagovat
Spike_1
Nosí Diggle stále tú srandovnú helmu? To by mohlo byť rozhodujúce. :D
20238
[b]Spike_1[/b] Nosí Diggle stále tú srandovnú helmu? To by mohlo byť rozhodujúce. *:D*
0 0
reagovat

Boo-Boo

No asi takhle- já tu čtyřku dal bez větších problémů i když jsem musel uznat že už to není ono, takže na pětku si troufám, protože začátek v některých ohledech vypadá slibně. Pokud už ti ale ta 4. řada připadala nekoukatelná, tak si zatím počkej, jelikož zatím se - po prvním díle - úroveň nijak rapidně nezměnila, to ukáže ž čas...
20237
No asi takhle- já tu čtyřku dal bez větších problémů i když jsem musel uznat že už to není ono, takže na pětku si troufám, protože začátek v některých ohledech vypadá slibně. Pokud už ti ale ta 4. řada připadala nekoukatelná, tak si zatím počkej, jelikož zatím se - po prvním díle - úroveň nijak rapidně nezměnila, to ukáže ž čas...
Boo-Boo
0 0
reagovat
Fakt sa mi to ešte oplatí skúšať keď som sa na štvrtú sériu nedokázal ani pozerať?
20235
Fakt sa mi to ešte oplatí skúšať keď som sa na štvrtú sériu nedokázal ani pozerať?
0 0
reagovat
Failarth: Je fakt že těch 23 dílů se někdy zdálo moc, vidět je to hlavně na těch dílech co nerozvíjí hl. zápletku a slouží jako taková výplň, naproti tomu epizody co zápletku rozvíjí patřily v každé řadě Arrowa k těm lepším.
Jinak ten start páté řady vypadá docela nadějně, Tobias Church i Prometheus mají svůj potenciál, osobně se spíš obávám toho náboru nováčků...

BlackAdder: Myslíš?
20230
Failarth: Je fakt že těch 23 dílů se někdy zdálo moc, vidět je to hlavně na těch dílech co nerozvíjí hl. zápletku a slouží jako taková výplň, naproti tomu epizody co zápletku rozvíjí patřily v každé řadě Arrowa k těm lepším. Jinak ten start páté řady vypadá docela nadějně, Tobias Church i Prometheus mají svůj potenciál, osobně se spíš obávám toho náboru nováčků... BlackAdder: Myslíš?
0 0
reagovat
...vydržel jsem do skonání Ra'se al Ghula.

Upřímně bych si takovýho Batmana dokázal poslední dobou představit spíš třeba na Netflixu, kde by mohl dostát konečně věrné adaptaci a ne jen otisku různých tvůrců a slátanin z různých (slavných) příběhů.
U Arrowa bylo vždycky to zajímavý právě z netopýřího universa, bylo to vítaná změna a fungovalo to bezvadně (Deathstroke) + dokázal vyprávět něco svého a Amell dokázal se svojí hereckou fyzičkou zaujmout, když mu to choreograf a režisér umožnil.

Tohle nikdy nemělo mít 23 dílů na sérii .
20226
...vydržel jsem do skonání Ra'se al Ghula. Upřímně bych si takovýho Batmana dokázal poslední dobou představit spíš třeba na Netflixu, kde by mohl dostát konečně věrné adaptaci a ne jen otisku různých tvůrců a slátanin z různých (slavných) příběhů. U Arrowa bylo vždycky to zajímavý právě z netopýřího universa, bylo to vítaná změna a fungovalo to bezvadně (Deathstroke) + dokázal vyprávět něco svého a Amell dokázal se svojí hereckou fyzičkou zaujmout, když mu to choreograf a režisér umožnil. Tohle nikdy nemělo mít 23 dílů na sérii .
0 0
reagovat
Spike_1: Máš příliš volného času.

Arrowa jsem vydržel asi do druhé řady, jednička mě bavila.
20225
Spike_1: Máš příliš volného času. Arrowa jsem vydržel asi do druhé řady, jednička mě bavila.
0 0
reagovat

7/10

Tady se velebí 3. řady (která byla dobrá pouze do finále první půlky) a úvod páté řady za 5/10? Ten díl byl super a je vidět, že se tvůrci chtějí vrátit ke kořenům, akce a choreografie byly na vysoké úrovni jako v prvních dvou řadách. Záporák vypadá, že to bude osobnějšího rázu. Všude na netu jsou velmi pozitivní reakce, po té tragédii ve 3. a 4. řadě je tohle jako balzám.

20223
Tady se velebí 3. řady (která byla dobrá pouze do finále první půlky) a úvod páté řady za 5/10? Ten díl byl super a je vidět, že se tvůrci chtějí vrátit ke kořenům, akce a choreografie byly na vysoké úrovni jako v prvních dvou řadách. Záporák vypadá, že to bude osobnějšího rázu. Všude na netu jsou velmi pozitivní reakce, po té tragédii ve 3. a 4. řadě je tohle jako balzám.
7/10
0 0
reagovat

Sam.Vimes

Chybou to nenazývej, píšeš sem ve svém volnu a z vlastní dobré vůle takže ses vůči nikomu neprovinil ;)
20222
Chybou to nenazývej, píšeš sem ve svém volnu a z vlastní dobré vůle takže ses vůči nikomu neprovinil *;)*
Sam.Vimes
0 0
reagovat

hroubek

Jistě, jen se zapoj ;)
Jistě že TEĎ už je recenze čtvrté řady Arrow promlčené téma, jen mě mrzelo že nebyla napsána onehdá. Že na vše není čas je pochopitelné, ale pokud pravidelně chodím na TV Zone a vidím že o nějákém "mém" seriálu co zrovna sleduju tu recka není, logicky si všimnu a někdy si i (třeba do diskuze) nad tím povzdechnu... Opakuju že to NENÍ mířeno jako kritika ke komukoli. Vlastně přesně naopak, je to spíš podpora - rád čtu zdejší recenze a obzvlášť na to co sám sleduji, takže čím víc článků k čemukoli, tím lépe.
20221
Jistě, jen se zapoj *;)* Jistě že TEĎ už je recenze čtvrté řady Arrow promlčené téma, jen mě mrzelo že nebyla napsána onehdá. Že na vše není čas je pochopitelné, ale pokud pravidelně chodím na TV Zone a vidím že o nějákém "mém" seriálu co zrovna sleduju tu recka není, logicky si všimnu a někdy si i (třeba do diskuze) nad tím povzdechnu... Opakuju že to NENÍ mířeno jako kritika ke komukoli. Vlastně přesně naopak, je to spíš podpora - rád čtu zdejší recenze a obzvlášť na to co sám sleduji, takže čím víc článků k čemukoli, tím lépe.
hroubek
0 0
reagovat

Spike

Upřímně řečeno, je to moje chyba. Hrozně dlouho jsem se nemohl dokopat k tomu to dosledovat a napsat a pak už to bylo pozdě...
O nové Supergirl se Supermanem určitě psát budeme a po pár dílech se podíváme i jak to vypadá s novýma řadama Flashe, Legends, Gothamu...
20220
Upřímně řečeno, je to moje chyba. Hrozně dlouho jsem se nemohl dokopat k tomu to dosledovat a napsat a pak už to bylo pozdě... O nové Supergirl se Supermanem určitě psát budeme a po pár dílech se podíváme i jak to vypadá s novýma řadama Flashe, Legends, Gothamu...
Spike
0 0
reagovat

Spike 1

Pokud se mohu do této debaty zapojit, tak Sam má pravdu v tom, že recenze v tuto chvíli by byla zbytečná. Času je málo, a kvalitních seriálů je hodně a vynechávají se mnohem lepší seriály než je Arrow. To že, u LoT, Flashe recka vyšla je pochopitelné, jelikož šlo o seriály, které měly řady velmi silné. Co se týče Supergirl, tak do_Od seriál nedokoukal a mě nabídl ať si napíši recku, ale jelikož na Supergirl nekoukám, tak jsem jí napsat nemohl. Já na Arrowa koukat budu, totéž platí pro The Flashe a LoT, takže pokud recenze příští rok nevyjde, tak se domluvím s redakcí a sám jí napíši. Seriálů je fakt dost, a není týden aby nevyšel jeden kvalitní seriál nebo nepokračovala rozjetá série.
20218
Pokud se mohu do této debaty zapojit, tak Sam má pravdu v tom, že recenze v tuto chvíli by byla zbytečná. Času je málo, a kvalitních seriálů je hodně a vynechávají se mnohem lepší seriály než je Arrow. To že, u LoT, Flashe recka vyšla je pochopitelné, jelikož šlo o seriály, které měly řady velmi silné. Co se týče Supergirl, tak do_Od seriál nedokoukal a mě nabídl ať si napíši recku, ale jelikož na Supergirl nekoukám, tak jsem jí napsat nemohl. Já na Arrowa koukat budu, totéž platí pro The Flashe a LoT, takže pokud recenze příští rok nevyjde, tak se domluvím s redakcí a sám jí napíši. Seriálů je fakt dost, a není týden aby nevyšel jeden kvalitní seriál nebo nepokračovala rozjetá série.
Spike 1
0 0
reagovat

Sam.Vimes

Jo, ovšem že teď už se nebude psát recenze na předchozí sérii, spíš jsem si posteskl a zajímal mě důvod proč nebyla napsána už tehdy, když třeba Flash i Legends of Tomorrow ji dostali (na druhou stranu taková Supergirl zase taky ne...). Každopádně doufám že u těchto nových sezón budou recenze komplet, když už všechny 4 seriály patří pod CW (a to neber jako výtku směrem k Tobě, spíš tichou prosbu celé redakci, jelikož o seriálech co sleduji si na TV Zone rád přečtu a pokud tu chybí recenze na něco co i redakce sleduje, je to pak zbytečná škoda).
20217
Jo, ovšem že teď už se nebude psát recenze na předchozí sérii, spíš jsem si posteskl a zajímal mě důvod proč nebyla napsána už tehdy, když třeba Flash i Legends of Tomorrow ji dostali (na druhou stranu taková Supergirl zase taky ne...). Každopádně doufám že u těchto nových sezón budou recenze komplet, když už všechny 4 seriály patří pod CW (a to neber jako výtku směrem k Tobě, spíš tichou prosbu celé redakci, jelikož o seriálech co sleduji si na TV Zone rád přečtu a pokud tu chybí recenze na něco co i redakce sleduje, je to pak zbytečná škoda).
Sam.Vimes
0 0
reagovat

Spike_1

Samostatná recenze čtvrté řady je teď už pasé, takže aspoň pár slov takto. Navíc spousta výtek k ní logicky platí i pro pátou.
20216
Samostatná recenze čtvrté řady je teď už pasé, takže aspoň pár slov takto. Navíc spousta výtek k ní logicky platí i pro pátou.
Spike_1
0 0
reagovat
Za recenzi 4. řady vydatně supluje tento článek, určitě se z něj o ní dozvíme víc než o úvodu k té páté. To není nutně výtka, ale...nebylo by bývalo lepší to rozdělit než to splácat do jednoho článku? Jedna recenze na úvod 5. série a druhá na tu čtvrtou (mimochodem, tu nikdo nenapsal protože se nikdo nedonutil k tomu jí dokoukat?) ?
Jinak já jsem si za poslední půlrok kromě té čtvrté zopakoval i všechny předchozí série Arrowa, takže - přestože jsem fanda a sledovat budu i dál - ta klesající kvalita tam tak šla znát ještě víc při sledování tímhle tempem. Fakt je že ta 4. řada je už spíš taková záměrně béčková zábava a brát vážně se to už moc nedá, ale já ji dokoukal bez problémů. Darhk a Merlyn jako zlouni bavili, a pokud se zrovna nejednalo o epizodní vatu co nikam nevedla (Cupid) pořád to byla solidní podívaná. Že to nejsilnější seriál vystřílel v první a druhé sérii je fakt, minimálně sledovatelnou a solidní podívanou mi ale přináší stále, takže nelámu hůl. Naivní ale nejsem a v "návrat ke kořenům" nevěřím.
Je pravda že nábor otravných nováčků nebudí hned ze začátku zrovna důvěru (Roy mi bohatě stačil) ale tak uvidíme jak se to vyvrbí. Když se pátá série bude držet trochu při zemi (ne, tentokrát žádná nukleární katastrofa) využívat vhodně charaktery které zbyly (a které umí být zajímavé když (scénáristé) chtějí) střídmě dávkovat prvky z komiksové předlohy a neudělá z toho guláš při prolínání se třemi dalšími seriály, tak (i když to je hodně když a kdyby) pořád věřím že může vzniknout kvalitní podívaná.
20215
Za recenzi 4. řady vydatně supluje tento článek, určitě se z něj o ní dozvíme víc než o úvodu k té páté. To není nutně výtka, ale...nebylo by bývalo lepší to rozdělit než to splácat do jednoho článku? Jedna recenze na úvod 5. série a druhá na tu čtvrtou (mimochodem, tu nikdo nenapsal protože se nikdo nedonutil k tomu jí dokoukat?) ? Jinak já jsem si za poslední půlrok kromě té čtvrté zopakoval i všechny předchozí série Arrowa, takže - přestože jsem fanda a sledovat budu i dál - ta klesající kvalita tam tak šla znát ještě víc při sledování tímhle tempem. Fakt je že ta 4. řada je už spíš taková záměrně béčková zábava a brát vážně se to už moc nedá, ale já ji dokoukal bez problémů. Darhk a Merlyn jako zlouni bavili, a pokud se zrovna nejednalo o epizodní vatu co nikam nevedla (Cupid) pořád to byla solidní podívaná. Že to nejsilnější seriál vystřílel v první a druhé sérii je fakt, minimálně sledovatelnou a solidní podívanou mi ale přináší stále, takže nelámu hůl. Naivní ale nejsem a v "návrat ke kořenům" nevěřím. Je pravda že nábor otravných nováčků nebudí hned ze začátku zrovna důvěru (Roy mi bohatě stačil) ale tak uvidíme jak se to vyvrbí. Když se pátá série bude držet trochu při zemi (ne, tentokrát žádná nukleární katastrofa) využívat vhodně charaktery které zbyly (a které umí být zajímavé když (scénáristé) chtějí) střídmě dávkovat prvky z komiksové předlohy a neudělá z toho guláš při prolínání se třemi dalšími seriály, tak (i když to je hodně když a kdyby) pořád věřím že může vzniknout kvalitní podívaná.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se