Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Ron Glass z Firefly


ikona
Sam.Vimes
fireflyripron glassserenity
Opustil nás pastor Book z kultovního Firefly a Serenity. 

Americký herec Ron Glass se proslavil především dvěma televizními rolemi. Za mořem si ho pamatují jako detektiva Harrise z více než 160 epizod policejního sitcomu Barney Miller ze sedmdesátých let. My na TZ i geekové z celého světa si ho pak oblíbili hlavně jako pastora Booka z Firefly. Kultovní mix sci-fi a westernu Josse Whedona v roce 2002 strávil na obrazovkách jen neslavných pár týdnů před zrušením. Jeho čtrnáct epizod pak ale na DVD a na internetu nabralo obrovský počet příznivců a jen málokterý seriál má i tak dlouho po skončení tak oddaný fandom.

A není žádným patetickým přeháněním, že jednou z hlavních předností Firefly byly skvěle napsané i zahrané postavy. Právě ústřední noneto velice sympatických a ne-černobílých charakterů povyšovalo Firefly nad většinu seriálů. O tři roky později se pak Ron Glass pochopitelně vrátil i k filmovému závěru Serenity. Kromě toho si během své kariéry zahrál v seriálech The New Odd Couple, Rhythm & Blues nebo Mr. Rhodes a mihnul se v mnoha dalších, od Twilight Zone přes Star Trek: Voyager až po Přátele. Glass se nikdy neoženil a neměl děti. Zemřel ve věku 71 let.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace