Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový výhled do roku 2017 - část druhá


ikona
Redakce
serialytopvyhled
Hra o trůny, Stranger Things nebo Twin Peaks. Na návrat jakých seriálových pecek nemůžeme dospat? 

Před pár dny jsme si tu probrali nejočekávanější televizní novinky letošního roku a nyní si pro změnu posvítíme na naše oblíbené zajeté seriály. I mezi nimi se totiž samozřejmě objevuje řada pecek a hitů, na jejichž další série doslova nemůžeme dospat. A je celkem jedno, zda se jedná o více než dvacet let staré návraty, tento rok končící seriály či bláznivé animované jízdy. Na jaké známé seriálové značky se tedy tento ročník těšíme nejvíce?

Black Sails S4
premiéra: 29. ledna 2017

Piráti prvních pár dílů přešlapovali na místě, jakmile se ale přestalo jen mluvit v hospodě a vyplulo se na moře, seriál nabral vyšší obrátky. A nabírat je nepřestal po celé tři sezóny. Ve srovnání s Vikingy na vrcholu sil by piráti neobstáli, tohle jsou přece jen (přiznaně) béčkovější vody. Pořád je to ale velice zábavná, akční, dobrodružná i sexy podívaná. Čtvrtá a poslední řada volného prequelu Ostrova pokladů tady bude už za chvilku. (Sam.Vimes)

BoJack Horseman S4
premiéra: léto 2017 

"Chce to hodně kuráže, přiznat, že jste udělali chybu. Proto šetřete energií a mějte vždycky pravdu!" BoJack je jiný. Je chytrý, zábavný, ze všeho nejvíc je ale pravdivý. A to občas až bolestivě moc. Chce to vždycky velkou dávku sebevědomí a životního štěstí, pustit se do nové řady téhle depresivní odysey jednoho životem a slávou zbičovaného herce / koně. Jakmile jste na to však ready, pokaždé to pak stojí za to. Navíc se mi zdá, že má seriál vzestupnou, nebo alespoň neuvadající tendenci, pokud tedy hledáte jistotu na poli animované (ne)zábavy a Rick s Mortym vám nestačí, je tohle krásná alternativa. Nebojte se jí dát šanci. (do_Od)

Doctor Who S10
premiéra: duben 2017

Desátá řada obnoveného Doctora Who, třetí štace Petera Capaldiho a představení nové společnice. Minulý rok jsme se nové řady nedočkali, ale pouze Vánočního speciálu, o to víc se můžeme těšit na nové epizody. Na seriálu sice začíná být trošku znát únava materiálu a je pravděpodobně dobře, že od po této sérii přenechá Steven Moffat pozici showrunnera někomu čerstvému (Chris Chibnall z Broadchurche). Pořád se ale jedná o vysoce nadprůměrnou podívanou a oprávněně legendu britské sci-fi. (Sam.Vimes) 

Fargo S3
premiéra: druhá polovina 2017

Oceňovaná minisérie Fargo se nám minulý rok, kvůli nutnému natáčení v zimních měsících, malinko flákala. Tentokrát ale nejspíš dostaneme za odměnu pořádný nášup. O ději třetí štace krvavých historek se toho kromě zasazení prakticky do současnosti příliš neví. Už jen pohled na herecké obsazení však musí fanouškům, ostatně jako každý rok, vyloudit úsměv od ucha k uchu. Hlavní dvojrole (ano, čtete správně) se totiž ujme sympaťák Ewan McGregor, záda mu pak budou krýt například Carrie Coon z Pozůstalých, Mary Elizabeth Winstead, David “Lupin“ Thewlis a řada dalších prověřených seriálových tváří. A to už jako první záruka jistoty docela stačí. U kormidla navíc stále zůstává oceňovaný Noah Hawley, jenž nám určitě i dotřetice bude chtít naservírovat něco malinko jiného. A jelikož mě osobně sedla druhá série o něco více, už teď se nemohu dočkat. (Spooner)

Hra o trůny S7
premiéra: léto 2017

Všichni moc dobře víme, že Hra o trůny má za sebou jednu ze svých nejlepších sezón. Tvůrčí duo Benioff s Weissem dokázalo, že absence knižní předlohy je vůbec netrápí. Naopak, dokáží bez Martinova částečného zpomalování a zdržovaček příběhově pořádně šlápnout do pedálů. A v příští sezóně by se do nich mělo šlapat ještě mohutněji a napínavěji. I když nás totiž čekají ještě dvě série, kvůli menšímu počtu epizod se už pomalu ale jistě blížíme do finiše. V některých větších dějových linkách by tak mělo dojít k pořádnému završení a divák bude snad slintat nad další vymazlenou fantasy řežbou. Dostanou se Bílí chodci konečně za Zeď? Jak dopadnou první krůčky Daenerys v Sedmi království? A vydrží Cersei na Železném trůnu déle než jednu sezónu? Otázek je prostě mnoho. A my už se nemůžeme dočkat na jejich epické rozluštění. (Spooner)

House of Cards S5
premiéra: únor 2017

"We don't submit to terror. We make the terror." Na tohle terorizování se pravidelně těšíme každý rok, letos pak o to víc, jelikož se čtvrtá řada kvalitativně velice povedla. Frank Underwood si napravil trochu pošramocenou pověst ze trojky, která nikoho úplně neodvála a my prakticky nemáme důvod věřit, že by tomu letos mělo být jinak. Jasně, hlavní scenárista Beau Willimon, který celý projekt spolu s Davidem Fincher a Kevinem Spaceym na začátku rozjel, se sice pro pátou řadu tentokrát nevrátí, ale to ještě nutně nemusí nic znamenat. Teda aspoň doufáme. Frank by měl být zkrátka jistota. (do_Od)

Orange is the New Black S5
premiéra: léto 2017 

Lesbičky ještě neřekly poslední slovo. Čtvrtá řada skončila obřím cliffhangerem, který fanoušci zoufale chtějí vidět dohraný a já se jim vůbec nedivím. Tady by každopádně mělo zůstat vše při starém, tedy pokud se tím "starým" myslí vysoký kvalitativní nadprůměr, který pořád sleduje podezřele málo lidí. Pro novou řadu pak zůstává nejen herecké obsazení, ale i tvůrčí tým, takže vysoce návyková jízda skrze životy ubohých trestankyň může směle valit dál vstříc lepším zítřkům. Těším se moc. (do_Od) 

Pozůstalí S3
premiéra: duben 2017

Jestliže se z novinek letos nejvíc těším na trochu uvolněnější, o to ale akčnější jízdu v podobě komiksových Defenders, pak u zajetých seriálů definitivně nejvíc vyhlížím těžce hardcore drama Pozůstalí. Ten seriál mě před rokem a půl kompletně rozložil, dokonce natolik, že jsem v sobě objevil emoce, o kterých jsem předtím ani nevěděl, že jich jsem schopný. Kdybyste navíc zabrousili na můj ČSFD profil, zjistili byste, že mi svítí na prvním místě mezi oblíbenými seriály, takže zkrátka neexistuje, abych se na tohle netěšil, jako šestnáctka na svůj první sex. A kdo si myslí, že přeháním, ať si letos schválně uváže cihlu k noze a vydá se do toho australského pekla společně se mnou, však my si to v tom dubnu ještě povíme. (do_Od)

Rick and Morty S3
premiéra: už má pekelný zpoždění, takže snad každým dnem 

Má cenu v tomto odstavci vůbec něco psát? Na návrat nejšílenějšího, nejzvrácenějšího a zároveň nejgeniálnějšího seriálu dekády už nemůžeme v redakci dospat víc než rok a já osobně už netrpělivě vyhlížím den, kdy nám tvůrce Community Dan Harmon konečně prozradí datum premiéry. Budou do nás neskutečně naspeedovaní scenáristé i nadále ládovat milion geniálních nápadů za sekundu? Bude Jerry pořád tím nejlépe napsaným idiotem v bedně? A co sakra bude s Rickem? Jo, už jsme zkrátka nedočkaví. Tak už to Harmone neprodlužuj a napal tuhle pecku do nás! Hned! (Spooner)

Stranger  Things S2
premiéra: léto 2017

Asi všichni se shodneme na tom, že retro sci-fi Stranger Things patřilo mezi ty největší a nejpřímnější seriálová překvápka loňského roku. Seriál, o němž nevěděla řada diváků před premiérou prakticky nic, odrovnal všechny svou poctivou osmdesátkovou atmosférou i poctou tehdejším fimovým či knižním kouskům. Tohle se zkrátka tvůrcům a Netflixu povedlo. Otázka ovšem zůstává jasná. Povede se totéž opravdu zopakovat i napodruhé, nebo měl příběh, jenž zůstal v závěru trošku uměle otevřen, radši skončit po první řadě? Něco mi říká, že teď možná čeká scenáristy ještě větší výzva než loni. Oni se toho ale evidentně nebojí a podle všeho se opět budou snažit splnit naše sny a přijít s řadou geekovských pomrknutí. Očekávání jsou však po všem tom hypeu opravdu extrémně vysoká. Dokážou je tedy vůbec tvůrci naplnit? (Spooner)

The Americans S5
premiéra: březen 2017

Pozdě, ale přece, žejo? Na tenhle kousek jsem si brousil zuby snad celý loňský rok, o to víc, když pak začaly přilétat nadšené reakce ke 4. sérii a lidé to označovali jako jeden z nejlepších seriálů roku. Takový hype se eventuálně nedal ustát, takže jsem to během pár týdnů dohnal a zatraceně, takhle studenou jste tu válku mezi USA a Ruskem ještě neviděli. Výborně napsané postavy utáhnou i ten nejpomalejší děj, tady to ale naštěstí není třeba, protože s každou epizodou se sázky ještě o něco zvýší a ten seriál se až na jednu výjimku od začátku prakticky nezastaví. Mimochodem, kdo si dá tohle, už si zcela jistě ani nevzpomene, že loni v telce běžel nějaký Night Manager. Holt, není špión, jako špión. (do_Od)

Twin Peaks S3
premiéra: 21. května 2017 

A na závěr si necháme ten návrat ze všech nejkultovnějších. A dost možná i nejočekávanějších. V redakci sice nepatříme mezi příliš velké fandy Lynchova nejslavnějšího díla, i přesto nás ovšem comeback této klasiky nemůže nechat chladným. Městečko Twin Peaks je zkrátka po více než dvacetileté pauze zpátky, bude se tu konečně odpovídat na dlouho nezodpovězené otázky a bude u toho i většina starého hereckého obsazení, posilněno navíc o řadu hollywoodských hvězd v čele s Naomi Watts, Amandou Seyfried či Laurou Dern. Vrací se pak samozřejmě i tvůrčí tým s nekompromisní vizí Davida Lynche v čele. Zkrátka největší příslib toho, aby fanoušci po letech pořádně slintali blahem. Snad z toho tedy nakonec nevyjde jen podivná lynchovina pro vyvolené. (Spooner)

 
Na jaký návrat se nejvíce těšíte vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace