Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gaiman a Pratchett míří na BBC


ikona
Sam.Vimes
dobra znamenigaimangood omenspratchett
Společná kniha Neila Gaimana a Terryho Pratchetta se konečně dočká zfilmování. 

Adaptace knih Neila Gaimana to nikdy neměly lehké, adaptace Terryho Pratchetta to měly ještě těžší. Spousty let plánování, pre-produkce, dohadů, obměn tvůrčích týmů... Obzvlášť asi sedm nikam nevedoucích pokusů o adaptaci Sandmana by mohlo vyprávět (nejčerstvěji ten s Josephem Gordon-Levittem). Teď se ale zase jeden fanoušky vychtěný projekt posunul od neurčitých jednání ke skutečné realizaci. BBC ve spolupráci s Amazon Prime natočí šestidílnou minisérii Dobrá znamení (Good Omens) podle románu, jež Pratchett a Gaiman společně napsali.

O čem že to je? Nastává apokalypsa, vyjeli čtyři jezdci, blíží se konec všeho... Jenže anděl Azirafal a démon Crowley už strávili na Zemi příliš času na to, aby si své pohodlí nechali rušit nějakou poslední bitvou, a to ani nemluvím o tom, že satanistům se nějak podařilo ztratit malého Antikrista. Je to zábavné a je to super, určitě doporučuji přečíst. Na minisérii se bude podílet i produkční společnost Narrativia, jež vlastní práva na všechna Pratchettova díla a vede ji Terryho asistent Rob Wilkins a dcera Rhianna Pratchett. A hlavní trumf? Scénáře ke všem šesti epizodám píše sám Gaiman. Tahle adaptace je zkrátka v těch nejlepších rukou. Dočkat bychom se jí měli někdy během příštího roku.

Kromě Dobrých znamení se v současnosti těšíme hlavně na seriálovou adaptaci Gaimanových Amerických bohů. A podle jedné z jeho povídek se zase točí film Jak si na večírku povídat s děvčaty s Elle Fanning nebo Nicole Kidman. U Terryho zase Narrativia chystá film Svobodnej národ (The Wee Free Men), jehož scénář píše Rhianna (mj. scenáristka nového herního Tomb Raidera). A už dlouho se mluví i o televizním seriálu o ankh-morporské městské hlídce.

-----

Vytáhni v hospodě: Neil Gaiman právě pracuje na románovém pokračování Amerických bohů. Po povídkách, novelách a knížkách pro děti to bude zase po delší době jeho „velká kniha“.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace