Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Sherlocka k Drákulovi


ikona
Spooner
bbcdraculasherlock
Tvůrci oblíbené seriálové pecky si brousí zuby na další literární klasiku. Máme se na co těšit? 

Ve Velké Británii byste asi nenašli v současnosti známější televizní tvůrce, než jakými jsou Mark Gatiss a Steven Moffat. Ostatně ještě aby ne, když jejich moderní variace na legendárního Sherloka se stala seriálovým megahitem, jenž udělala z Benedicta Cumberbatche hollywoodskou hvězdu první kategorie. Na čtvrtou sérii ukecaného detektiva by sice většina z nás nejraději zapomněla a Moffat to má u většiny diváků rozlité také díky novějším sériím Doctora Who, i přesto ale jejich každý nový projekt poutá zaslouženou pozornost. A jelikož dalšího Sherlocka se nejspíš už nedočkáme, brousí si tito parťáci svou klávesnici na jinou literární klasiku.

 

Gattis s Moffatem totiž hodlají v bedně vzkřísit další hojné znásilňovanou literární postavu, samotného Drákulu. Ten se sice do kina či televize dostává téměř každý druhý rok, ani to ovšem oceňovanou dvojici nezastaví před další z nekonečné řady adaptací. Jejich projekt je sice zatím v plenkách, už teď je ale jasné, že budou jednotlivé série čítat po vzoru Sherlocka tři až čtyři epizody. Zda se nejslavnější upír přesune stejně jako oblíbený detektiv do současnosti, nebo zůstane věrný své Viktoriánské éře, není zatím jasné. Už teď má ale o novinku samozřejmě největší zájem britská jednička BBC, která na sehrané tvůrce nedá dopustit. Moffat má navíc na triku kromě Sherlocka také oceňovanou minisérii Jekyll, takže s podobnými látkami má sakra velkou zkušenost. Tak uvidíme, jak tyto ambiciózní plány nakonec dopadnou. Slavného krvesaje si ale v péči této osvědčené dvojice rozhodně necháme líbit. A když s novinkou vylepší dojmy po čtvrtém Sherlockovi, tak budeme ještě spokojenější.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace