Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Podívá se Asimova Nadace konečně do bedny?


ikona
Spooner
asimovfoundationgoyernadace
Jedno z nejuctívanějších sci-fi všech dob se možná opravdu dočká seriálové adaptace. Chceme ji ale vidět? 
Knižní série Nadace z pera sci-fi guru Isaaca Asimova patří mezi ty nejuctívanější díla žánru, o jejíž možné adaptaci se v Hollywoodu mluví už dlouhá léta, zároveň se jí ale všichni tak trochu bojí. Logicky, protože zfilmovat tuto vypiplanou sci-fi ságu ke spokojenosti všech fanoušků je totiž pro mnohé nadlidský úkol. Není divu, že si na projektu vylámalo zuby mnoho tvůrců v čele s Rolandem Emmerichem či Jonathanem Nolanem, jenž Nadaci plánoval jako velmi nákladný seriál pro HBO. Jenže i tyto velmi nadějné plány bohužel nakonec krachly, a tak se šance na hranou adaptaci knižní klasiky ujímají zase jiní tvůrci. Jsou to ovšem jména, která bych u této sci-fi legendy možná nejraději neviděl.
 
Dalšího pokusu o televizní adaptaci se totiž ujme comicsový guru David S. Goyer a scenárista a producent Josh Friedman. Ten první má na svém kontě sice několik výtečných zářezů, v posledních letech jsou ovšem jeho scenáristické práce hodně velkou sázkou na nejistotu. Ani jeho televizní Constantine či Da Vinciho démoni pak příliš nepřesvědčují o tom, že právě on je tím ideálním mužem pro tak složitou látku. A u Friedmana, jenž produkoval např. propadák Emerald City či seriálového Terminátora, platí tuplem to samé. Celý projekt je pak naštěstí ještě v plenkách a nemá ani jasnou domovskou stanici. Je tedy možné, že stejně jako Nolanův pokus, i tento brzy zamrzne na mrtvém bodě. Nebo byste snad tuto legendární ságu z velmi vzdálené budoucnosti viděli v podání těchto tvůrců rádi?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace