Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrce Hry o trůny chystá další fantasy


ikona
Spooner
gamegothbohrahra o trůnymartin
Ne, George R. R. Martin opravdu nepíše další díl knižní ságy. Místo toho plánuje s HBO další ambiciózní seriál! 

Spisovatel George R. R. Martin má u fanoušků hodně rozporuplnou reputaci. Většina diváků ho sice díky fantasy hitu Hra o trůny téměř miluje a také on může samozřejmě z velké části za to, že má HBO momentálně ve stáji jeden z nejúspěšnějších seriálů dekády. Jeho pisálkovská práce tím ovšem dost trpí a fanoušci na vytoužený šestý knižní díl slavné série, Vichry zimy, čekají už několik bolestivých let. Martin sice už několik let slibuje, že vydání je prakticky za rohem, místo toho ale maká s HBO nejen na televizním megahitu, ale také na plánovaných spin-offech a upisuje se dalším projektům. Vypadá to zkrátka, že dělá snad všechno kromě psaní. A nyní si vzal na svoje bedra další projekt, který nemá s jeho knižní ságou nic společného.

 

George R. R. Martin totiž přebírá produkční záštitu nad chystanou novinkou ze stáje HBO, jež bude pro změnu také fantasy. Vezme si totiž do parády adaptaci velmi oceňované knihy spisovatelky Nnedi Okorafor, Who Fears Dead. Seriál nás zavede do post-apokalyptického Súdánu, v němž jsou lidé tmavé pleti zvaní Okeke utlačování a zabíjení světlejšími lidmi Nuru. Hlavní hrdinkou pak bude černošská žena Onyesonwu, která však byla počata po znásilnění její maminky a její bílý otec vládne kouzelnými schopnostmi. Teprve až když dosáhne dospělosti a sama začne objevovat své schopnosti, může se mocnému otci postavit a konečně se pomstít. No, řekněme, že dále od Westerosu tahle fantasy asi zamířit nemohla. Je však otázkou, jak velkou úlohu bude Martin na celém projektu vůbec mít. Uvidíme, zda bude tvůrcům více sdělovat své rady, nebo projektu zkrátka jen propůjčí své slavné jméno, Na novince, jež je samozřejmě ještě v plenkách, se pak podílí i samotná autorka předlohy. Tak uvidíme, zda si tu HBO vyhlédlo nástupce Hry o trůny, nebo se Martin nakonec upsal zbytečnému projektu, který ho jen zase zdržuje od psaní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace