Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Největší zklamání roku 2017


ikona
Sam.Vimes
2017epizodyserialytopzklamání
Co nás letos nejvíc bolelo? 

Jako každý rok, v tomto žebříčku nejde o ty nejhorší seriály minulého roku, kandidátům na ten titul se totiž úspěšně vyhýbáme. Vyhlašujeme ale největší zklamání, seriály od talentovaných tvůrců nebo se zajímavým námětem, jež se z toho či onoho důvodu nepovedly. A taky nové řady starších seriálů, jež podlézaly kvalitativní laťku nastavenou předchozími sériemi. Hlasování letos vyšlo až nehezky vyrovnaně, o první místo dělí rovnou tři seriály, protože jsme volili dost rozdílně a to, co si jedni dali do zklamání, měli jiní v nej seriálech roku. Tak to berte s nadhledem a dejte v diskuzi vědět, na jaké seriály jste se vy loni těšili a pak vás zklamaly.

5.-6. Inhumans

Z původně plánovaného kinofilmu vznikla jen ušmudlaná televizní minisérie na ABC, místo blockbusteru na úrovni Guardians of the Galaxy jsme dostali výrazně slabšího bratříčka Agents of SHIELD. Projekt prý čelil velkému tlaku na co nejrychlejší dodání produktu a podle toho to taky vypadá. Narychlo psané scénáře, levné kulisy, převážně průměrní herci nebo tvůrčí řešení motivovaná tak akorát úsporami za triky. Tohle si komiksoví Inhumans nezasloužili a jejich fanoušci už vůbec ne. (Sam.Vimes)

5.-6. Iron Fist

A ještě jedna uspěchaná komiksovka. Nejdřív jsme za ambiciózní plány Netflixu byli rádi, jenže už od Luka Cage se ukazuje, že tohle tempo výroby televizním marvelovkám nesvědčí. Iron Fist nebyl přímo špatný (alespoň podle mě), ale nejen scénáře by si zasloužily větší péči. Hlavním problémem ale nakonec byly kontaktní souboje, tedy to, v čem měl být seriál s Iron Fistem silný. Zatímco na bitkách v Daredevilovi dělali lidi od filmového Kapitána Ameriky, na Iron Fista – papírově nejschopnějšího mistra bojových umění z Defenders – Netflix najal fušéry. A v kung-fu nezkušený Finn Jones ani nedostal čas choreografii cvičit, o tvrdém makání v tělocvičně a la Keanu Reeves ani nemluvě. Nikdo nemá rád nedopečený produkt a přesně ten jsme v případě Iron Fista dostali. (Sam.Vimes)

4. Sherlock S4

Že už jste zapomněli, že čtvrtá řada Sherlock na počátku loňského roku vůbec byla? Nejste v tom sami, také my v redakci jsme si zprvu na britského génia skoro nevzpomněli. A to je bohužel pro před pár lety velebenou kultovku asi ta nejhorší vizitka, jakou snad mohla dostat. První dvě řady díky takřka geniálnímu převedení klasických děl do moderního kabátku všichni miluj, třetí série svým přechodem ke komedii alespoň vyvolala diskuze, během čtvrté už ale většina diváků rezignovala a ke konci už bylo snad všem jedno, co si na nás Gatiss s Moffatem připravili. Loňská Sherlockova štace se prostě definitivně přeměnila ve vztahovou dramedy s překombinovanými dedukcemi a zvraty, jež mnohdy buď nedávaly smysl, nebo je scenáristé následně popřeli. Z Sherlocka se stala unavená a vyčpělá verze sebe sama, kterou už drželi nad vodou jen neselhávající herci a parádní vizuál. Pětky už se však, doufejme, nedočkáme. (Spooner)

 

1.-3. American Gods

Američtí bohové z pera Neila Gaimana patří mezi mé hodně oblíbené knižní kousky a od adorovaného tvůrce Bryana Fullera, jsem proto očekával velkou pecku. Místo toho jsem se však dočkal jednoho z největších televizních zklamání za poslední roky. Bryan Fuller zde totiž v podstatě jen zkopíroval svůj osvědčený styl z Hannibala, jenž se ovšem k této látce absolutně nehodí. Američtí bohové jsou v jeho podání jen prázdnou audoviuzální onanií, která atmosféru knihy neviděla ani z rychlíku a vlastně se zde toho za 8 epizod ani příliš nestane. Na to je vyprávění až příliš utahané a roztříštěně a jako celek to vůbec nedrží pohromadě. 

Seriál pak nejen, že neuspokojí většinu knižní fandů, ale selhává i v tom oslovit diváky předlohou nepolíbené. Ti si zde totiž budou jen většinu času klást otázku, co že se to tady sakra děje. A po pár dílech je to přestane bavit. Ještě že tu je aspoň opravdu skvělý casting v čele s bezchybným Ianem McShanem. Přemrštěný rozpočet, ne zrovna velký divácký úspěch i následný Fullerův vyhazov už pak bohužel jen smutně dokazují, že tenhle potenciální hit nezačal své seriálové působení zrovna nejlépe. (Spooner)

 

1.-3. Defenders 

Takovýho těšení a pro co? Jednu solidní bitku, vzkříšenou Elektru a jinak tunu zklamání. Seriáloví Defenders měli parametry stát se televizním bratránkem Avengers, jen o něco komornějšími, krvavějšími a temnějšími. Už díky samotnému konceptu z toho ale pořád koukal pompéznější seriál než z ostatních sólovek. Mno, všichni dobře víme, že opak byl pravdou a v realitě to bylo ještě daleko menší v měřítku, než třeba taková Jessica Jones. Což je prostě špatně. Netflix tak logicky s oznámením další řady nespěchá a místo toho se soustředí na jednotlivé sólovky, do kterých si pravděpodobně sem tam odskočí i někdo další, jako tomu třeba bylo ve druhé řadě Daredevila, nebo v nadcházejícím Luku Cageovi. Do budoucna jsem tak stále zvědavý, jak se tohle televizní univerzum bude rozvíjet, už dávno však neplatí, že by bylo bezchybné. A to mě zkrátka mrzí. (do_Od)

1.-3. Star Trek: Discovery

Už je to tak, na prvních třech místech se nám sešla hned tři největší letošní zklamání a nový Star Trek je bohužel tím posledním z nich. Novinka původně vyvíjená Bryanem Fullerem se ve své první části 1. řady předvedla sice solidním pilotem, který potěšil zejména fanoušky těch filmových Star Treků J. J. Abramse. Pak ale dorazil epizodní děj, nudná výplň a klišovité zápletky bez špetky originality, které začaly až příliš připomínat esenci původních seriálů a Discovery šlo rychle do háje. Nebo takhle to alespoň cítím já a podle hlasování částečně i zbytek redakce, na internetu nicméně najdete plno opačných názorů, takže jestli patříte k těm, jež nový Star Trek bavil, pak dobře pro vás. Moje osobní přání vesmírné Hry o trůny je ale definitivně pryč. (do_Od)

(Ne)čestné zmínky: Řada nešťastných příhod, Powerless.

Hlasování se účastnili podle abecedy redaktoři: Davies182, do_Od, imf, Krasa, Mr.Hlad, Sam.Vimes a Spooner.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (6)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace