Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s Americkými bohy?


ikona
Spooner
american godsamericti bohovefullergaiman
Loňská novinka má za sebou velké tvůrčí zemětřesení. Kdy se vůbec dočkáme druhé řady? 

Z Amerických bohů měla být jedna z nejúspěšnějších novinek loňského roku, nakonec je z nich ovšem divácky rozporuplně přijatý projekt, jenž je navíc v posledních týdnech tak trochu prokletý. Adaptace knižní pecky od Neil Gaimana totiž přišla o své showrunnery Bryana Fullera a Michaela Greena, kteří údajně nemohli přenést přes srdce razantní škrty v rozpočtu ze strany kabelovky Starz. Tím ale zemětřesení neskončilo. Jen pár týdnů na to totiž dala seriálu sbohem Gillian Anderson, jež šla do projektu zejména kvůli Fullerovi, a spekuluje se, že možná nepůjde o jediný herecký odchod. Produkce druhé řady tak uvízla na mrtvém bodě a je v podstatě v troskách. A asi to bude ještě chvilku trvat, než se razantně pohne kupředu.

 

Američtí bohové totiž stále postrádají to nejdůležitější, a to showrunnera. Ředitel kabelovky Chris Albrecht se sice v nedávném rozhovoru snažil zmírnit fanouškovské dohady a naznačil, že pozici showrunnera nakonec převezme samotný autor předlohy Neil Gaiman, k němuž se momentálně hledá pomocná tvůrčí ruka. Jenže fanouškovské nadšení poté zchladil na Twitteru sám Gaiman, jenž se k převzetí showrunnerské pozice u Bohů dle svých slov rozhodně nechystá. Tuto pozici už totiž zastává u chystané adaptace Dobrých znamení od Amazonu a zkrátka není schopen vykonávat tuto funkci u dvou seriálů najednou. 

Kabelovka tak hledá spíše hlavního showrunnera a Gaiman bude “jen“ velmi blízkou pomocnou rukou, jež vždy ráda poradí. Takže jsme se i přes zprvu nadějné řeči vedení neposunuli ani o píď a premiéra původně plánovaná na toto léto je již krajně nereálná. A já osobně bych si tipnul, že se letos Amerických bohů už nedočkáme vůbec, maximálně na úplném konci. Scénář totiž podle všeho stále není dopsán, hlavní tvůrce je v nedohlednu a bůhví, jestli nebudou muset producenti řešit ještě další trable. Tak snad se nějakého pozitivního posunu dočkáme už brzy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace