Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Loganova parťačka v epické fantasy


ikona
Spooner
bbchooperkeenkompasloganzlatý kompas
Mladý herecký talent, jenž zazářil vedle Wolverinea, míří do adaptace slavné knižní série. A s oscarovým dohledem! 

Comicsový Logan patřil pro hodně z nás mezi nejlepší filmy loňského roku. Pro mnohé diváka se ovšem nejednalo jen o wolverinovskou rozlučku Hugh Jackmana, ale také o zjevení nového hereckého objevu v podobě mladičké Dafne Keen. Dětská herečka totiž slavnějšímu kolegovi zdatně sekundovala ve vážnějších i akčnějších pasážích a mnoho lidí jí ihned začalo přát hvězdnou budoucnost. A nyní si vybrala velmi ambiciózní projekt, v němž by mohla opět zaválet a definitivně přesvědčit o svém velkém talentu.

 

Zahraje si totiž v adaptaci mé oblíbené knižní série Jeho temné esence, jehož první díl s názvem Zlatý kompas vám bude asi dost povědomý. Ano, jedná se o ten několik let starý fantasy propadák s Nicole Kidman a Danielem Craigem. Příběh vypráví a malé dívce Lyře, která žije ve světě, v němž se prolíná věda s teologií a každý člověk zde má svého daemona v podobě zvířete jakou součást své duše. Hlavní hrdinka se pak snaží zjistit, kdo stojí za záhadným zmizením tamních dětí a co s tím má společného mocné Magistirium. A předloha rozhodně není tak dětská jako nepříliš podařená adaptace a rozvíjí se zde zajímavé (nejen) náboženské otázky.

Druhý pokus této knižní série, jenž si bere do parády BBC, pak má opravdu velký potenciál. Keen si pak samozřejmě zahraje hlavní hrdinku Lyru a dostává vcelku parádní režijní dohled. Nejspíše celou osmidílnou sérii totiž zrežíruje držitel Oscara za Královu řeč a režisér muzikálových Bídníků Tom Hooper. A to je hodně zvučné jméno. Scénář pak sepisuje autor nedávného hitu Wonder s Julií Roberts, Jack Thorne, a BBC slibuje vysoko rozpočtovou fantasy podívanou. Ano, jak čtenář předloh se začínám dost těšit.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace