Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Akta X: 11. série

příspěvky 1 - 3 Napsat příspěvek

11. sezóna

Já jsem byl vždy velkej fanda Akt X, hlavně v devadesátých letech. Později jsem si koupil původních devět sezon na DVD a viděl je v řadě po kupě a bohužel po prvních třech skvělých sezonách, to začalo postupně upadat, až byl pak regulérně problém ty epizody některé dokoukat.

Nevím, asi Vám ke štěstí stačí opravdu málo, ale jediná epizoda, která snese srovnání s tím nejlepším, co v Aktech X bylo, je ta čarodějnická, tuším, že to byla epizoda 11x08 Familiar, ta byla opravdu skvělá a po asi 15 letech jsem měl u Akt X opět mrazení v zádech. Nadprůměrná byla určitě ještě 11x05 Ghouli, ale jinak to byla velká bída. Asi dvě nebo tři epizody byly ještě průměrné, zbytek byl opravdu slabý nebo totálně nesmyslný.

Mytologie je v hajzlu už asi od šestý sezony, kdy už nic nedává smysl, protože to tak brutálně překombinovali a zamotali, že to už smysl dávat ani nemůže a lze se tomu pouze smát. V jedné epizodě mimozemšťané obsadí Zemi (tuším, že tak končila poslední devátá sezona, kdy i zabili kuřáka), aby v té další se jelo dál, jakoby se to nestalo nebo je prostě předchozích pár sezon sen a podobně.
Jen v této sezoně se o jejich synovi v epizodě Ghouli dozvíme, že umí pouze někomu vnutit určitou představu, jinak se evidentně není schopen bránit a je několikrát v ohrožení života, že je evidentní, že si jinak nedokáže pomoci. V poslední epizodě je to naopak superbytost, která nechává myšlenkou vybuchovat lidi a je nesmrtelnej, protože i s prostřelenou hlavou je ok, jen aby konec vypadal tajemně. Některé oblíbené postavy nechali zemřít úplně dementně nebo se celou sezonu chovali dementně, naprosto rozdílně, než předchozích 10 sezon, prostě to už byla hodně nastavovaná kaše, co nedávala smysl.

Novým Aktům X taky hodně bere, že je jasně vidět, že je to béčková produkce a efekty někdy působí, jak z devadesátých let, stejně tak lokace vypadaj někdy, jako by to točili někde u nás v lese, prostě je vidět, že to nemá moc velkej rozpočet.

Epizoda s robotama byla spíše úsměvná a pouze se čekalo, co absurdnějšího na ně ještě ve světě, kde nežije žádnej jinej člověk, než oni dva a roboti, ještě vyskočí, aby zaplatili dýžko :D

Ostatní epizody snad raději ani nebudu komentovat, protože si je objektivně už ani nepamatuji a to jsem je viděl, před pár týdny.

Kdyby chtěli pokračovat, měli by již točit pouze epizodické díly, myslím každou epizodu ukončenou, jako třeba ta čarodějnická. To by ještě mohlo fungovat. Jakákoliv další snaha pokračovat v mytologii by byla nesmyslná. Spíš si ale myslím, že je to definitivní konec, protože snad i Gillian Anderson řekla, že končí a Einsteinovou s tím svým parťákem už asi vidět nechceme :D
23044
Já jsem byl vždy velkej fanda Akt X, hlavně v devadesátých letech. Později jsem si koupil původních devět sezon na DVD a viděl je v řadě po kupě a bohužel po prvních třech skvělých sezonách, to začalo postupně upadat, až byl pak regulérně problém ty epizody některé dokoukat. Nevím, asi Vám ke štěstí stačí opravdu málo, ale jediná epizoda, která snese srovnání s tím nejlepším, co v Aktech X bylo, je ta čarodějnická, tuším, že to byla epizoda 11x08 Familiar, ta byla opravdu skvělá a po asi 15 letech jsem měl u Akt X opět mrazení v zádech. Nadprůměrná byla určitě ještě 11x05 Ghouli, ale jinak to byla velká bída. Asi dvě nebo tři epizody byly ještě průměrné, zbytek byl opravdu slabý nebo totálně nesmyslný. Mytologie je v hajzlu už asi od šestý sezony, kdy už nic nedává smysl, protože to tak brutálně překombinovali a zamotali, že to už smysl dávat ani nemůže a lze se tomu pouze smát. V jedné epizodě mimozemšťané obsadí Zemi (tuším, že tak končila poslední devátá sezona, kdy i zabili kuřáka), aby v té další se jelo dál, jakoby se to nestalo nebo je prostě předchozích pár sezon sen a podobně. Jen v této sezoně se o jejich synovi v epizodě Ghouli dozvíme, [spoiler]že umí pouze někomu vnutit určitou představu, jinak se evidentně není schopen bránit a je několikrát v ohrožení života, že je evidentní, že si jinak nedokáže pomoci. V poslední epizodě je to naopak superbytost, která nechává myšlenkou vybuchovat lidi a je nesmrtelnej, protože i s prostřelenou hlavou je ok[/spoiler], jen aby konec vypadal tajemně. Některé oblíbené postavy nechali zemřít úplně dementně nebo se celou sezonu chovali dementně, naprosto rozdílně, než předchozích 10 sezon, prostě to už byla hodně nastavovaná kaše, co nedávala smysl. Novým Aktům X taky hodně bere, že je jasně vidět, že je to béčková produkce a efekty někdy působí, jak z devadesátých let, stejně tak lokace vypadaj někdy, jako by to točili někde u nás v lese, prostě je vidět, že to nemá moc velkej rozpočet. Epizoda s robotama byla spíše úsměvná a pouze se čekalo, co absurdnějšího na ně ještě ve světě, kde nežije žádnej jinej člověk, než oni dva a roboti, ještě vyskočí, [spoiler]aby zaplatili dýžko :D[/spoiler] Ostatní epizody snad raději ani nebudu komentovat, protože si je objektivně už ani nepamatuji a to jsem je viděl, před pár týdny. Kdyby chtěli pokračovat, měli by již točit pouze epizodické díly, myslím každou epizodu ukončenou, jako třeba ta čarodějnická. To by ještě mohlo fungovat. Jakákoliv další snaha pokračovat v mytologii by byla nesmyslná. Spíš si ale myslím, že je to definitivní konec, protože snad i Gillian Anderson řekla, že končí a Einsteinovou s tím svým parťákem už asi vidět nechceme :D
11. sezóna
0 0
reagovat
Podľa mňa bola v 11. sérii bohužiaľ len jedna dobrá epizóda s11e07 s dronmi (7/10), ostatné boli veľmi slabé (5/10).
23043
Podľa mňa bola v 11. sérii bohužiaľ len jedna dobrá epizóda s11e07 s dronmi (7/10), ostatné boli veľmi slabé (5/10).
0 0
reagovat

8/10.

za mně ještě "Kitten"
23042
za mně ještě "Kitten"
8/10.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se