Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá se seriálovým Pánem Prstenů?


ikona
Spooner
amazonjeff bezoslord of the ringslotrpán prstenů
Konečně známe detaily o největším seriálové novince následujících let. Čemu všemu se Amazon upsal?  

Už je to pár měsíců, co Amazon vytřel celému světu zrak, když se s Warner Bros. a Tolkienovci domluvil na koupi práv na svět legendárního Pána Prstenů. A už tehdy bylo jasné, že nás čeká jeden z největších seriálových projektů všech dob. Ostatně ještě aby ne, když Amazon vyplácnul za práva 250 milionů dolarů a podle prvních informací by měla jen první série stát mezi 300 až 400 mega. Od té doby však bylo kolem nového seriálu ze světa Středozemě, jenž by rozhodně neměl být remakem legendární trilogie, malinko ticho a producenti místo toho v klidu pracovali na konkrétních nápadech. Nyní ovšem unikly na veřejnost detaily této obří dohody, které ukazují, že Amazon se nejspíš opravdu nebojí dosti šílených výzev. Nebo jim prostě a jednoduše hráblo.

 

Ve smlouvě se totiž ukrývá několik bodů, jež by asi většina kravaťáků smetla ze stolu, nebo kvůli nim začala po podepsání páchat hromadné sebevraždy. Předem se totiž zavázali k tomu, že jejich plánovaný seriál bude mít minimálně pět řad! Ano, čtete správně. Zatímco pro konkurenci je často riskantním krokem i obnovením na dvě série, zde se už musí rovnou počítat s pětiletkou. Vzhledem k předpokládanému vysokému rozpočtu se pak dá předpokládat, že Amazon utratí za celý seriál více než miliardu dolarů. A to nejspíš mnohem více. To byl údajně největší rozdíl mezi dalším zájemcem, konkurenčním Netflixem, jenž chtěl původně raději dvou sezónní jistotu a o něco komornější a levnější příběh. Amazon navíc nemá na plánování a vymýšlení příběhu příliš mnoho času. Podle dohody mají totiž povinnost začít s natáčením do dvou let od podepsání smlouvy. To se může zdát na první pohled jako dlouhá doba, vzhledem k velikosti celého projektu a plánování pěti sérií už by však tvůrci měli pomalu začít makat. A možná nám konečně prozradit nějaké ty první nástřely příběhu.

 

To ale není všechno. Součástí 250milionové dohody bylo totiž také vypsání šeku pro New Line Cinema za to, že mohou v seriálech používat “materiál“ z jejich filmů. Jestli se tím materiálem myslí záběry či rovnou některé postavy a události není zatím úplně jasné. Peter Jackson je pak prozatím ze hry. Kdyby se ovšem údajně chtěl do nové série zapojit a se svými právníky malinko zamakal, díky této smlouvě by se asi lehce dostal zpátky na plac. Na druhou stranu, Amazon nechal do dohody zahrnout i případné spin-offy, s nimiž už dopředu počítá. Šance, že se jim tak obří náklady vrátí a celý nákup se jim vyplatí, je tak o něco vyšší. I přesto máme po těchto detailech pocit, že v Amazonu sedí slušní střelci, kteří rozehráli dost riskantní ruletu. Tohle totiž může skončit jak velkolepým vítězstvím, tak i ošklivým pádem na hubu. My samozřejmě doufáme v tu první možnost.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace