Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se legendární Nadace?


ikona
Spooner
appleasimovgoyernadace
Podívá se legendární knižní série z pera Isaaca Asimova konečně do bedny? Nyní je k tomu blízko. 

V Hollywoodu najdete mnoho titulů a slavných knižních látek, o jejichž zfilmování se opakovaně někdo pokouší. Zatím si na nich ale všichni vylámali zuby. Jedním z těchto případů je legendární knižní série Nadace od sci-fi guru Isaaca Asimova. Ta patří ke klenotům žánru a nejeden fanoušek ji považuje za těžce převeditelnou do hrané podoby. A uplynulé pokusy jim dávají za pravdu. Na legendě sci-fi si vylámal zuby Roland Emmerich či tvůrce Westworldu Jonathan Nolan, jenž tuto sci-fi ságu chystal pro HBO. Jenže i z této lákavé verze nakonec sešlo. My se ovšem seriálové Nadace nejspíš opravdu dočkáme. Jen možná ne od těch nejideálnějších tvůrců.

 

Práva na Nadaci totiž nyní získal samotný Apple, který chce sci-fi sérii představit jako jeden z taháků své služby. Bohužel se však kolem projektu motají ti samí autoři, co před několika měsíci, a já tajně doufal, že už šli o dům dál. Na seriálové Nadaci totiž aktuálně pořád pracuje David S. Goyer, jenž je sice podepsán pod Nolanovými Batmany, v televizi má ale na kontě scenáristicky nepodařeného Constantinea a především aktuální comicsový odpad jménem Krypton, který bych po pilotu nedoporučil ani svému největšímu nepříteli. A je to tedy asi to poslední jméno, jež bych chtěl vidět u adaptace knižní sci-fi modly. Záda mu pak bude krýt producent Josh Friedman, jenž je zase podepsaný pod seriálovým Terminátorem. Fanoušci tedy asi příliš skákat radostí nebudou. Na druhou stranu, novinka je teprve v plenkách, tak uvidíme, zda se tento prokletý projekt konečně podívá před kamery.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace