Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O čem budou seriáloví Watchmen?


ikona
Sam.Vimes
hbolindelofstrazciwatchmen
Jak HBO a Lindelof pojmou seriálovou verzi komiksové klasiky a kdo si v ní zahraje? 

Watchmen (Strážci) patří k tomu nejzásadnějšímu, co kdy v komiksovém médiu vzniklo. Mooreova brilantní dekonstrukce superhrdinského žánru se už dočkala filmové adaptace od Zacka Snydera v roce 2009, aktuálně se ale připravuje ještě seriál pro HBO od Damona Lindelofa (Alan Moore nenávidí obojí, práva ale vlastní DC, takže s tím vousáč, okultista a scenárista nemůže nic dělat). O televizní verzi jsme toho zatím moc nevěděli, ani v jakém budou vztahu k původnímu komiksu a filmu, teď ale Lindelof publikoval pětistránkový otevřený dopis fanouškům. Dopis stejný jako celá jako tvorba – s nepřímočarou strukturou, s biblickými odkazy i otcovskými komplexy a zanechávající víc otázek než odpovědí.


Jasné je, že nepůjde o přímou adaptaci Mooreova komiksu, ani pár let starých prequelů Before Watchmen, jež Lindelof ani nezmiňuje. Původní komiks přirovnává k biblickému Starému zákonu a seriál k Novému. Komiks by měl být kánonem, jeho události se tedy ve světě seriálu odehrály. Seriál by navíc měl být aktuální, obdobně jako ve své době Watchmen reflektovali studenou válku, politiku Reagana a Thatcherové. Nebudou ale chybět ani flashbacky. Lindelof zároveň říká, že nepůjde o sequel, jestli to ale chápu dobře, tady to bylo spíš slovíčkaření, než že by skutečně nešlo o pokračování. (Už chápete, o čem jsem mluvil u těch otázek a odpovědí?)

Zároveň už byli obsazeni první herci do pilotního dílu, nevíme ale do jakých rolí. Může se jednat o úplně nové hrdiny i staré známé. Mrtvé postavy jsou mrtvé, pořád se ale můžou objevit ve flashbaccích. Koho tedy uvidíme? Regina King si zahrála již v Lindelofových Pozůstalých Eriku Murphy. Johnson se objeví v Dragged Across Concrete, očekávané novince od S. Craiga Zahlera. Dále Tim Blake Nelson (Klondike, Bratříčku kde jsi?), Louis Gossett Jr. (Hap and Leonard), Adelaide Clemens (Velký Gatsby) a Andrew Howard (Hell on Wheels, Hatfields & McCoys). Režie pilotu se ujme Nicole Kassell, která pracovala třeba na Westworldu, Vinylu nebo The Americans.

Celý Lindelofův dopis najdete na jeho Instagramovém profilu, tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace