Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Roseanne končí kvůli rasistickému tweetu


ikona
Spooner
abcroseanne
Megaúspěšný sitcom to nečekaně balí kvůli skandálu, který hýbe Spojenými státy! 

Tak tohle je ještě docela mazec. Kdybyste se mě ještě minulý týden zeptali na největší seriálovou trefu do černého letošního roku, asi bych vám odpověděl návrat korpulentní Roseanne. Comeback legendárního sitcomu po dvaceti letech jsme sice v redakci raději všichni minuli, ve Spojených státech se ovšem jednalo o událost, kterou si nemohl nechat ujít žádný správný americký buran. Sledovanost trhala rekordy a spíše tápající ABC si najednou připsala megahit, o němž si mohla nechat v posledních letech spíše zdát. Jenže teď je všechno jinak. Stačilo totiž pár hodin a sledovaný seriál byl najednou bez slitování zrušen! A stačil k tomu “pouze“ jeden tweet.

 

Hlavní hvězda i autorka seriálu Roseanne Barr totiž zase jednou ukázala, že to nemá v hlavě asi tak úplně v pořádku, a zveřejnila hodně rasistický tweet, v němž označila bývalou poradkyni Baracka Obamy Valerii Jarrett jako “potomka muslimského bratrstva a Planety opic“. A ihned sklidila zaslouženou bouři nenávistných komentářů a kritiky, která ji obviňovala z rasismu. Barr pak nejdříve napsala, že se jednalo o vtip. Nařčení z rasismu pak odmítla s vysvětlením, že muslim není žádná rasa. Až později, když pochopila, že jde do tuhého přišla s omluvou a prohlášením, že raději opouští Twitter. Jenže to už bylo pozdě. Ve Spojených státech už tím Roseanne, mimo jiné velká zastánkyně Donalda Trumpa, rozpoutala obří mediální kauzu a svůj odchod ze seriálu během pár hodin oznámila herečka Wanda Sykes. Jenže ta ani nakonec nemá ani z čeho odcházet. 

 

Kravaťáci z ABC totiž jen pár hodin po propuknutí skandálu seriál nekompromisně zrušili. A to i přes již dávnou objednanou 11. řadu. A to už chce opravdu velké koule, zrušit v tak krátké době svůj největší hit. A ještě na základě jednoho tweetu. My však toto rozhodnutí kvitujeme, stejně jako polovina Spojených států. Roseanne zkrátka zase po čase narazila na své stupidní názory a ABC dala jasně najevo, že některé hranice nemůže překračovat ani jedna z největších hvězd jejich stanice. Tady zkrátka přišel po velkolepém návratu hodně tragický konec a my za to dáváme ABC ještě jednou palec nahoru

---

Vytáhni v hospodě: Roseanne Barr vůbec jela v minulých dnech bomby. Ještě před rasistickým tweetem prohlásila o Chelsea Clinton, že je provdaná za synovce maďarského multimiliardáře George Sorose. Není. Když jí to nevyšlo, prohlásila o Sorosovi, který má židovské kořeny, že byl nacista a pomáhal dostávat ostatní Židy do koncentračních táborů. Soros se narodil v roce 1930. Tak zas někdy příště, Roseanne.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace