Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zlatý kompas nabírá hvězdné obsazení


ikona
Spooner
bbchooperkeenkompasmcavoywilsonzlatý kompas
Epická fantasy se už brzy dočká své televizní verze od BBC. A nabírá hodně zvučná jména! 

Jestli existuje seriálová novinka příští roku, na niž jsem opravdu zvědavý už teď, tak je to seriálová verze fantasy ságy Jeho temné esence od Philipa Pullmana, kterou budete znát nejspíš díky prvnímu dílu Zlatý kompas, jenž se před lety v kinech neúspěšně snažil stát fantasy hitem a nástupcem Harryho Pottera či Pána prstenů. To se sice brutálně nepovedlo, potenciál knižní série je ovšem tak obrovský, že se jí britská BBC rozhodla dát druhou šanci v podobě velkolepého fantasy seriálu. A evidentně na ní fakt šetřit nehodlá. Už nějakou dobu tak víme, že celou osmidílnou sérii natočí držitel Oscara Tom Hooper, režisér Královy řeči a Bídníků. Hlavní roli mladičké Lyry pak ztvární talentovaná Dafne Keen, jež nám loni slušně vyrazila dech v Loganovi. A tím příchod známých jmen rozhodně nekončí.

 

Jejího otce, tajemného Lorda Asriela, si totiž zahraje James McAvoy, jenž si díky X-Menům či Rozpolcenému na nezájem režisérů asi stěžovat nemůže. Zahraje si tak roli, kterou v původním filmu ztvárnil Daniel Craig. A to je hodně důstojná náhrada a celkem hvězdný příspěvek do chystaného projektu. Ani další ze zásadních rolí série pak rozhodně nebyla obsazena špatně. Ještě záhadnější Marisu Coulter, Asrielovu bývalou lásku, jež má s Lyrou a titulním kompasem vlastní plány, si pak zahraje Ruth Wilson z Luthera či The Affair. A ta by také mohla být za Nicole Kidman slušnou náhradnicí. BBC chce zkrátka udělat ze Zlatého Kompasu slušnou událost a zatím hraje všechno v její prospěch. Snad mě jako čtenáře potěší seriálová verze více než ta filmová.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace