Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší herci a herečky roku 2018


ikona
Sam.Vimes
2018hercihereckytop
Které herecké výkony na nás udělaly největší dojem? 

V posledním z našich výročních žebříčků vyhlásíme nejlepší herecké výkony v nových i již zaběhlých televizních počinech. Ostrá hranice mezi filmovými a televizními herci je již dávno setřena, spousta talentovaných umělců naopak míří na kabelovky za tvůrčí svobodou. A tak víc než u předešlých kategorií, tady padlo opravdu hodně zasloužených nominací, jež se ale zkrátka do top pěti nevlezly. A zatímco u dam byly na předních příčkách jen malé rozestupy, u pánů herec na prvním místě zvítězil s drtivým náskokem. Porovnat s čerstvými výsledky Zlatých glóbů můžete případně na tomto odkazu, tady ale už následuje náš výběr:

 

 

5. Keeley Hawes (Bodyguard)

Keeley Hawes se dostala na pátou příčku našeho žebříčku z čista jasna díky hitu Bodyguard, který loni všechny diváky naprosto překvapil. Zahrála si zde političku Julii Montague, jejíž politické cíle silně rozdělovaly obyvatele Velké Británie. Její herecký výkon byl velmi zajímavý zejména díky téměř dvojitému vyobrazení postavy – na venek chladná a neúprosná, ale v soukromí stále člověk, se kterým lze soucítit. Právě tuto dvojitost postavy zahrála Keely Hawes na výbornou a zajímalo by mě, jestli bychom ji umístili na vyšší příčky, kdyby se děj seriálu ubíral trochu jiným směrem. (Diego.Dorlan)

4. Emma Stone (Maniac)

Držitelka Oscara za La La Land si v minisérii Maniac zahrála Annie, mladou ženu s kupou traumat, která společně s postavou Jonaha Hilla skončí v programu experimentální léčby, jež by prý subjektům měla skrze vzpomínkové i fantazijní tripy vyřešit všechny problémy. Díky spoustě radikálně odlišných žánrových sekvencí si Emma Stone na poměrně malé ploše vyzkoušela plno více či méně vážných nebo stereotypních poloh, především ale exceluje i v té hlavní, rámující roli - nešťastné Annie. (Sam.Vimes)

3. Sofia Helin (Most)

„Saga Noren, policie Malmö.“ Replika, která čtyři série kultovního Mostu neodmyslitelně patřila ke zmiňované vyšetřovatelce a současné jedné z nejlépe napsaných detektivních postav nového tisíciletí. A zároveň postavě, která by byla sotva poloviční, nebýt famózního výkonu Sofie Helin. Právě ona může do velké míry za to, že z asociálního charakteru stal takový seriálový fenomén, který nás dokázal i v závěrečné čtvrté sérii neskutečně odrovnat. To kouzlo, kdy nás dokázala odzbrojit naprosto cynickou asociální hláškou, abychom se vzápětí díky ní (a s ní) dostali na totální psychické dno, už asi jen tak nějaká herečka s kriminální postavou nezopakuje. Není divu, že na natáčení dalších sérií už neměla herečka údajně sílu. I ve své rozlučce byla totiž naprosto bezkonkurenční a dala do ní vše. (Spooner)

 

2. Kelly Reilly (Yellowstone)

Očekávalo se, že Yellowstone bude zejména hereckým triumfem Kevina Costnera. Jenže po jeho boku se nakonec objevil ještě jeden nečekaný tahoun, tedy lépe řečeno tahounka. Ano, britská kráska Kelly Reilly se po řadě vedlejších partů konečně dočkala role, která dala dokonale vyniknout jejím přednostem. A teď opravdu nemyslím jen ty herecké. Kelly Reilly je v roli dosti komplikované Beth Dutton správně smyslná, živelná, charismatická a naprosto k o…ehm, sežrání. Kelly ovšem rozhodně není v této topce pouze proto, že by naprosto uspokojila choutky naší redakce (v čele s Tedem samozřejmě). Dokázala totiž skvěle prodat i ty nejtemnější stránky své postavy a nejeden díl si totálně ukrást pro sebe. Člověk si ji pak snadno zamiluje i přesto, že je její charakter někdy až příliš nesympatická mrcha. (Spooner)

 

1. Amy Adams (Sharp Objects)

Amy Adams v našem hlasování zvítězila naprosto po právu a kdo z Vás viděl Ostré předměty tak nám jistě dá za pravdu, že Amy Adams se před kamerou opravdu předvedla. Její vyobrazení Camille Preaker diváka naprosto vtáhne do scény. Ať už se jednalo o flashbacky k její trýznivé minulosti, vyšetřování vražd či jen prosté popíjení v baru, tak jsem měl pocit, že každá scéna měla váhu. První místo v našem žebříčku je ovšem vcelku slabou kompenzací za Zlaté Glóby, kde se Amy Adams bohužel nepodařilo proměnit tento skvělý výkon v sošku. Nicméně díky této minisérii se budu na její další nadcházející díla těšit ještě více, než jsem se na ní těšil doposud.(Diego.Dorlan)

Čestné zmínky: Rachel Brosnahan (Marvelous Mrs. Maisel), Maggie Gyllenhaal (The Deuce), Alison Brie (Glow), Patricia Clarkson (Ostré předměty)

Pokračujte na další kapitolu pro výsledky pánské kategorie.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace