Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Největší zklamání roku 2018


ikona
Sam.Vimes
2018epizodyserialytopzklamání
Co nás letos nejvíc bolelo? 

Stejně jako každou sezónu, ani tentokrát nevyhlašujeme ty nejhorší z nejhorších seriálů, těm se totiž vcelku snadno vyhýbáme. Podíváme se ale na největší zklamání, na novinky, které měly velký potenciál, tvůrce zvučných jmen nebo prostě zajímavou premisu, avšak ve výsledku nedokázaly dostát očekáváním. A uvažujeme i nové řady starších seriálů, jež výrazně zaostávají za svými předchozími sezónami. I tak ale někteří „favorité“ chybí, třeba u posledního House of Cards, který by jinak měl vysoké šance na umístění, se z kolegů kromě mě už nikdo další neodvážil. A opět došlo i na to, že některé kousky se půlka hlasujících snažila dostat do těch pozitivních žebříčků, zatímco ta druhá půlka je měla ve zklamáních.

5. Luke Cage - 2. řada

U druhé řady Luka Cage to zklamání platí jen tak napůl. Osobně jsem totiž neměl moc velká očekávání už před premiérou, první řada totiž nenabídla kromě černého hlavního hrdiny, od kterého se odráží kulky, prakticky vůbec nic. Záporák Cottonmouth byl zbytečně nevyužitý a po jeho odstranění už to s komiksovým bratříčkem Daredevila šlo jenom dolů. Druhá řada pak v tomhle trendu pokračovala, nevýrazná Mariah, opakující se Shades a k tomu jeden naštvaný Jamajčan, který se rád pere. Příběh jednoduše nenadchl a místo, aby se postavy někam posouvaly, se jen opět točily v kruhu. Zrušení Luka Cage je asi nejmíň bolestivá zpráva loňského roku. (do_Od)

4. Disenchantment

Od novinky Matta Groeninga, tvůrce Simpsonových a Futuramy, očekávali mnozí diváci další animovanou pecku. Jenže ta se nakonec na Netflixu nekonala a renomovaný autor spíše ukázal, že mu začíná malinko docházet dech. Ano, sem tam se povedený černočerný fór urodil a úplně bez nápadů tento drsný fantasy svět a putování princezny Bean taky není. Jenže oproti dvěma předchozím kouskům a zejména Futuramě, s níž má Disenchantment hodně společných prvků, je to prostě jen slabý odvar. Humor funguje tak 50:50, postavy jsou nemastné neslané, zápletky pro změnu nezajímavé či málo šílené a hluchých míst je tu na komediální seriál až příliš. Ano, své fanoušky Groening i tentokrát získal. Oproti minulým peckám jich bude ale asi podstatně méně. (Spooner)

 

3. Yellowstone

Řekněme si to na rovinu, Yellowstone rozhodně není špatný seriál a i přes přítomnost v tomto žebříčku se řadí do mírného televizního nadprůměru. Jenže uznávaný tvůrce Taylor Sheridan si svými předchozími kousky nastavil laťku tak proklatě vysoko, že jsme očekávali zkrátka mnohem více. Ano, Yellowstone vypadá opravdu nádherně, obsazení v čele s charismatickým Kevinem Costnerem je parádní a celé to má tu správně americkou “westernovou“ atmosféru. Problém tkví zejména ve scénáři, v němž se toho po příběhové stránce vlastně příliš nestane a v závěrečné třetině se už, např. v práci s postavami, značně točí v kruhu. Místo lahůdkového a správně drsného finále, jež by příběh rodinu Duttonových parádně uzavřel, pak dostáváme uspěchaný patvar, který vzhledem k uplynulým událostem nedává příliš smysl. A já se po něm začínám malinko bát, aby se ze seriálu v dalších sériích nestala modernější a drsnější verze Dallasu. Ale to jsem možná na Sheridana zase až příliš krutý. (Spooner)

 

2. Castle Rock

Castle Rock měl být pro fanoušky knižního guru Stephena Kinga splněným snem. Novinka měla ostatně vycházet z jeho nespočtu knížek, převést nás do titulního městečka jeho románového světa a naservírovat nám napínavý tajuplný příběh plný otázek a odkazů na spisovatelova díla. Jenže se to nakonec povedlo tak napůl. Scenáristé sice hezky nahazovali otázky a zpočátku byla atmosféra správně kingovská. Jenže po slibném startu se seriál rozpliznul do chladné a natahované nudy, v níž se toho příliš nedělo. A co hůř, postavy divákovi i přes našlapané obsazení prakticky nepřirostli k srdci. A když začaly přicházet odpovědi, mnohým lidem už to po předcházející režijní bídě začalo být vlastně jedno. Aspoň, že ten Bill Skarsgård byl zase pořádně creepy. (Spooner)

 

1. Jessica Jones - 2. řada

První řada Jessicy Jones nabízela zajímavý mix civilní komiksovky, neo-noiru a společenského komentáře postavení a některých problémů žen v moderním světě. A k tomu vynikajícího padoucha v podání Davida Tennanta. Druhá řada nabízí… skoro nic z toho. Za Tennantova Kilgravea není žádná důstojná náhrada, obratnost sociálních metafor vystřídala těžkopádnost a hřebíčkem do rakve bylo naprosto zoufalé tempo. Těch třináct epizod by pravděpodobně nebyl problém sestříhat asi tak na tři a přitom nepřijít o nic podstatného. Nadcházející třetí řada má hodně co napravovat, ale v tuto chvíli bych ji bez váhání vyměnil spíš za třetí řadu zrušeného Iron Fista nebo Luka Cage. (Sam.Vimes)

(Ne)čestné zmínky: 13 Reasons Why S02, House of Cards S06, Britannia

Hlasování se účastnili redaktoři: Spooner, Sam.Vimes, Diego.Dorlan, krauset, do_Od, duro, imf, Krasa, TedGeorge a Londýnská Spojka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace