Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový výhled do roku 2019 - část druhá


ikona
Redakce
2019serialyvyhled
Na návraty jakých pokračujících seriálů se v redakci nejvíce těšíme? 

Nejzajímavější nadcházející seriálové novinky jsme si probrali už minulý týden, kromě nich nás ale letos čekají i návraty spousty již zavedených seriálů. Na druhou řadu Altered Carbon i třetí řadu Westworldu si budeme muset počkat až do roku 2020. Naopak pátou řadu Luthera odvysílala BBC hned v prvních lednových dnech a premiéru už stihly i nové série Future Mana, Punishera a True Detective. Na co všechno dalšího se ještě můžeme těšit?

American Gods - 2. řada

Adaptace fantasy románu Neila Gaimana o střetu starých a nových bohů v současné Americe čelila spoustě překážek už během příprav, pak konečně představila první řadu a… to bylo už před skoro dvěma roky. Od té doby došlo na kupu nových problémů včetně výměny showrunnerů, hádek o rozpočet, přepisování scénářů a odchodu Gillian Anderson a Kristin Chenoweth. Letos se už ale druhé řady konečně dočkáme a trailer vypadá slibně, tak snad to bude stát za to. Opatrnost je ale rozhodně namístě. (Sam.Vimes)

Big Little Lies - 2. řada

Jedno z nejlepších dramat roku 2017 přibralo do druhé série Meryl Streep. Tomu se říká neponechat pokračování náhodě. Streep bude hrát matku Perryho (Alexander Skarsgard), o napětí tedy nebude nouze. První série byla plná komplexních ženských postav, které mají skutečně vykreslené charaktery, a řeší moderní vztahové, rodičovské, životní problémy organicky uvnitř dialogů, aniž by je autoři cpali někam okatě (dívám se na tebe, Tady a teď). Navíc se v životní roli samozřejmě vrací Reese Witherspoon, dále Nicole Kidman, která si za roli odnesla Emmy, i Shailene Woodley, Laura Dern a Zoë Kravitz. První série byla sice dostatečně uzavřená, ale nebudu lhát, když řeknu, že se na druhou sérii příběhu o ženské rivalitě a pospolitosti a o tom, co díky ní ženy mohou přečkat a dokázat, těším. (krauset) 

 

Bosch - 5. řada

Jeden z nejočekávanějších seriálových návratů? Pro mě rozhodně. Titus Welliver alias detektiv Harry Bosch se vrací v páté sezóně a tentokrát to bude podle všeho hodně velké. Amazon se nechal slyšet, že bude i šestá řada, a to většinou znamená dvě věci. Jsou si jistí úspěchem a obě řady budou nějak propojené. Čtenáře parádních detektivek Michaela Connellyho jistě potěší informace, že se bude vycházet především z čerstvě vydané knihy Dva druhy pravdy a na Boschovu minulost si posvítí Bianca Kajlich, která si zahraje speciální vyšetřovatelku Christinu Henry. Hodně se těším. (TedGeorge)

Fargo - 4. řada

Fargo patři bezpochyby mezi nejoceňovanější antologie posledních let, která si v dosavadních třech řadách dokázala udržet svou vysokou kvalitou. A čtvrtá porce drsných historek od Noah Hawleyho se už konečně blíží. Tentokrát se podíváme do Kansas City 50. let, kde vládnou podsvětí mafiánské rodiny, jedna italská a druhá afroamerická, jež mezi sebou uzavřely příměří. To mimo jiné stojí také na tom, že si hlavy obou rodin pro zpečetění míru mezi sebou vyměnily své nejstarší syny. Celý mír a situace v obou rodinách se však naruší poté, co hlava italské mafie zemře po náročné operaci. Hlavní role se tentokrát malinko překvapivě ujme Chris Rock, zbytek obsazení prozatím není znám. Tak snad to kabelovka FX do konce roku opravdu stihne. (Spooner)

Game of Thrones - 8. řada

Velké finále, posledních šest epizod. Weiss s Benioffem, showrunneři nejúspěšnějšího seriálu všech dob, od začátku plánovali, že jejich adaptace Písně ledu a ohně bude mít 70 epizod a sedm sérií. Dostaneme sérií osm a tři epizody navíc. Poslední série bude mít zhruba stejnou stopáž jako ta předposlední, první dvě epizody by měly trvat hodiny, zbylé čtyři v délce kratšího filmu 80 minut. Finální řadu natočí ti nejprověřenější režiséři, David Nutter (The Rains of Castamere, Dance of Dragons) a Miguel Sapochnik (Hardhome, The Battle of the Bastard, Winds of Winter), závěrečnou pak Weiss s Benioffem osobně. Doufejme, že se Hra o trůny rozloučí důstojně, že tvůrci zredukují počet lapsů v logice, které znepříjemňovaly poslední dvě série, a že se trochu přiblížíme ke kvalitativnímu vrcholu z poloviny seriálu. Nicméně jedno je jasné: chystá se na nás zřejmě nejepičtější a nejrozmáchlejší série v dějinách televizní zábavy a kdo by u něčeho takového mohl chybět? Daenerys a spol. vlétnou na obrazovky 14. dubna. (krauset) 

 

Kidding - 2. řada

Jednu z nejzajímavějších loňských novinek nám představil tvůrčí tým Věčného svitu neposkvrněné mysli, Michel Gondry a Jim Carrey. Druhý jmenovaný zde hraje Jeffa Picklese, laskavého moderátora pořadu pro děti, který se ale pomalu hroutí kvůli tragédiím ve svém osobním životě. A my ten postupný rozklad můžeme sledovat v melancholické atmosféře, občas proložené vyloženě depresivními nebo naopak absurdně černohumornými momenty. Carrey předvádí jeden z nejlepších hereckých výkonů roku a zase jednou dokazuje, že je mnohem víc než „jen“ gumovým ksichtem komediálních rolí. Gondry zase údajně dostal absolutní tvůrčí svobodu a je to poznat. Těžko říct, kam přesně se po poslední scéně vydá následující řada, ale rozhodně u toho chceme být. (Sam.Vimes)

Mayans M.C. - 2. řada

Z Mayans M. C. jsme v redakci rozhodně nebyli v takové extázi jako z jeho motorkářského předchůdce Sons of Anarchy. I já jako velký fanda značky musím uznat, že tahle jízda tvůrce Kurta Suttera rozhodně nebyla bez chyby. I přesto se ovšem jednalo bez debat o nadprůměrný počin, při němž nesmíme zapomínat na dvě důležité věci. Tou první je fakt, že i první štace Jaxe Tellera byla “jen“ nadprůměrným rozjezdem, v níž se pouze rozdávaly karty, a až poté nás čekaly mnohem zajímavější a napínavější události. Druhým zásadním faktem je pak Sutterova specialita v tom, že si umí celý příběh i prokreslení postav nádherně rozprostřít do několika sérií, a že má do budoucna prostě velké plány. A parádní závěr první řady jasně slibuje, že přesně to by nás mohlo čekat i tentokrát. (Spooner)

Mindhunter - 2. řada

Možná jste na tenhle kousek už malinko zapomněli, tak si ho pro jistotu připomeňme. Mindhunter od Davida Finchera byl jednou z nejlepších novinek roku 2017, jež nám naservírovala téměř dokonalou psychologickou sondou do myslí sériových vrahů s vypiplanými dialogy, dokonalou atmosférou ve stylu režisérova Zodiaca a skvělou kamerou. A letos se konečně dočkáme nášupu, jenž si i tentokrát Fincher podle všeho velmi důsledně pohlídal. Nová série by se pak měla zabývat vraždami dětí v Atlantě z let 1979 až 1981 a dorazí také nechvalně proslulý Charles Manson. Tady neočekávám zkrátka nic menšího než tu nejvyšší kvalitu. (Spooner)

Rick a Morty - 4. řada

Přijde vám, že se Rick s Mortym, respektive jejich tvůrci Dan Harmon a Justin Rolland, zase pořádně flákají? Tak to máte sakra pravdu. Zdá se, že dvouleté čekání na šílená dobrodružství titulní dvojky se už stane tradicí. Letos už by nám ale mělo Adult Swim další várku epizod konečně naservírovat. Ne, o příběhu samozřejmě nic nevíme. Doufáme ovšem, že nás zase čeká neskutečná porce nápadů, šíleností a mnohdy těžko popsatelné zábavy, jež nemá na seriálovém poli příliš mnoho konkurence. I když na konci minulé série scenáristům už malinko docházela šťáva, tak pevně věřím, že šlo o pouhé zaškobrtnutí a Rick se svým vnukem nám opět pořádně procvičí bránice. (Spooner)

Stranger Things - 3. řada

Další z velkých seriálů, jenž si dal loni pauzu, je jeden z výstavních megahitů Netflixu, Stranger Things. O to výraznější událost nás ovšem s návratem Jedenáctky a spol. (doufejme) čeká. Tvůrci drží děj třetí série samozřejmě co nejvíc pod pokličkou a víme v podstatě jenom to, že se osudy hlavních hrdinů přesunou do léta roku 1985. A že by se měl seriál po opakující se druhé sezóně vydat malinko jiným směrem. A to nám ke spokojenosti zatím stačí. Něco nám totiž říká, že jednu ze svých největších značek si internetový gigant jako vždy ošéfuje. Doufejme, že nám tedy zpříjemní léto a vyrazí dech stejně jako v případě první série. (Spooner)

The Crown - 3. řada

Pro mě platilo rovnítko Crown = Claire Foy. Její Alžběta totiž byla naprosto fantastická a člověk od ní nemohl odtrhnout oči. Ve třetí sezóně se obsazení obmění a roli královny si vyzkouší Olivia Colman. K tomu si připočtěte Helenu Bonham Carter jako frikulínskou princeznu Margaret, Tobiase Menziese v roli Phillipa a další. Netflix se toho nebojí a rovnou plánuje i další sezóny. Nedávno jste možná zaznamenali, že v té čtvrté by se měla představit i Gillian Anderson v roli Margaret Thatcherové. Jsem zvědavý a pevně doufám, že nám čím dál známější historické události budou servírovány stejně zajímavě jako dosud. (TedGeorge)

The New Pope - 2. řada (The Young Pope)

Pokračování něčeho, co jsem nemyslel, že bude pokračovat. The Young Pope z roku 2016 měl podobně jako Big Little Lies závěr, který rozhodně nevolal po nástavbě. Druhá série změnila název, od mladého přešla k novému. Přibyl John Malkovich a vrací se jak Jude Law, tak režisér a scenárista Paolo Sorrentino, jenž vtiskl Mladému papeži svůj nezaměnitelný styl, kombinaci vysokého (až nebeského) a nízkého, kýčovitost, patos i jistou klipovitost a smysl pro ikonický záběr. Není úplně jasné, nakolik půjde o přímé pokračování. Když byl projekt v létě oznámen, mluvilo se o druhé Sorrentinově papežské minisérii. Nicméně na IMDb hraje Jude Law opět Lennyho Belarda, a tak se dá nějaká kontinuita očekávat. Uvidíme brzy sami. (krauset) 

 

Veep - 7. řada 

Seriál, který satirizuje americkou politiku už od roku 2012, se letos dočká zakončení v podobě sedmé řady, která tu bude s dvouletým odstupem. Julia Louis-Dreyfus si z role Selina Meyer udělala vysavač na ceny a stala se takovou televizní verzí Meryl Streep, když vyhrála Emmy šestkrát za sebou za každou sérii Veep. Čtvrtá, pátá a šestá si též odnesly Emmy za nejlepší komediální seriál. Zvlášť poslední série nabrala nový dech, když se zabývala životem mladé exprezidentky, která je nově bez moci a bez cíle. Účast Hugha Laurieho taky rozhodně neuškodila. Viceprezident(ka) obvykle následuje na HBO Hru o trůny, takže je možné, že se jí dočkáme podobně jako završení fantasy ságy na jaře. (krauset)  

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace