Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 7 střípků z traileru na Hru o trůny


ikona
Spooner
game of thronesgothbohra o trunytrůny
Jaké detaily nám nejspíš prozradila nejnovější upoutávka epického fantasy hitu? 

Jo, konečně jsme se dočkali. HBO sice s trailerem na poslední sérii Hry o trůny dlouho otálelo a tvůrčí duo Benioff/Weiss by možná bylo nejradši, kdyby se ani žádná upoutávka ven nepouštěla. Jenže fanouškovská očekávání se musí alespoň částečně nasytit a první trailer už dva dny boří internety. Už na první zkouknutí je ovšem jasné, že tvůrci pořád drží většinu věcí pod pokličkou a do premiéry toho asi příliš navíc neprozradí. Zvěsti o tom, že trailerové záběry budou jen z prvních dvou epizod, se pak evidentně naplnily.

I když se však může zdát, že upoutávka toho moc neukazuje, právě o událostech z úvodu poslední řady si z nich můžete poskládat solidní obrázek. Už teď je tedy jasné, že se většina děje bude točit okolo dění na Zimohradu, kam konečně poprvé dorazí Daenerys se svým vojskem. Ukázka toho ovšem nabízí podstatně více. A my se tedy zaměříme na pár střípků, jichž jste si možná ani nevšimli. A samozřejmě v nich dojde i na menší spoilery. Dávejte tedy bacha, zda chcete číst dál.

 

Zlatá společnost připlouvá

Hned po úvodním dramatickém úprku Aryi se nám kromě známých postav v jednom záběru představí hlavní trumf Cersei, s nímž si chce v době války zajistit svůj Železný trůn. Ano, na Euronových lodích připlouvá do seriálu Zlatá společnost, armáda legendárních žoldáků, kterou se Cersei podařilo získat v závěru poslední řady. Právě nová posila je důvodem, proč si Cersei zatím tak vychutnává své víno. V popředí prvního záběru na nechvalně známé válečníky pak podle všeho můžeme vidět jejich velitele, generála Harryho Stricklanda. I když zezadu připomíná spíše Jaimieho z časů první série, že?

 

 

 

Tormund a Beric Dondarrion jsou v pohodě (zatím)

Ano, jedna z otázek ze závěru minulé řady je zodpovězena hned v první ukázce. Náš oblíbený Divoký Tormund a majitel hořícího meče Beric Dondarrion byli přítomni u pádu zdi a jejich osud zůstával ve hvězdách. Podle prvního záběru ale vše přežili bez úhony a vyhledali parťáka z Noční hlídky, Edda. Otázkou je, kde se nachází. Vše napovídá tomu, že se nějakým způsobem dostali do západní části zdi, tedy k Eddovi do Černého hradu. Mohlo by se však teoreticky jednat i o samotný Zimohrad.

 

Branova velká promluva?

„Všechno, co jsi udělal, tě dovedlo tam, kde jsi teď…domů.“ Přesně tuto větu pronese Bran. Komu to ovšem říká? Podle spekulací, ale i následného Samova vážného pohledu, se bude samozřejmě jednat o Jona. Ano, na internetu se začíná šuškat, že přesně tohle by mohla být ona zásadní scéna, v níž se Jon dozví o svém původu. A také, že už…ehm, zná dokonce svoji tetičku.

 

 

Jaime ve službách Starků

Jaime Lannister se na konci minulé řady konečně vybodl na ségru a šel splnit svůj slib. Na sídlo rodu Starků pak dorazí podle všeho už v první epizodě a evidentně bude muset před Jonem a spol. obhajovat, proč by mu měli po zradě Cersei vůbec věřit. A jeho promluva o tom, že prostě musí bojovat za stranu živých (a možná i nějaká ta přímluva od Tyriona či Brienne) nakonec podle následných záběrů z bitvy zabrala. A je zkrátka dobré ho vidět kopat za tu správnou stranu.

 

 

Jon dračím jezdcem?

No, tohle je spíš další fanouškovský drb než střípek z traileru, ale stojí za zmínku. Zatímco na Zimohradu budou z příletu draků mnozí dost paf (výraz Sansy mluví za vše), Jon k nim má evidentně čím dál blíž. A také dráčci mají dalšího zástupce rodu Targaryenů nejspíš docela rádi, čemuž ostatně nasvědčuje záběr, v němž Jon po boku Danny už bez nejmenšího zaváhání dojde rovnou k nim. Mohlo by to tedy značit, že bychom se už velmi brzy mohli dočkat další dračího jezdce a po Daenerys a Nočním králi si zalétá právě Jon.

 

 

Arya v bojovém módu

Sice Arya v úvodu traileru vypadá až nezvykle vyděšeně, jinak bude nejspíš v úvodních epizodách ve svém živlu. A mohla by být v bitevní vřavě, o níž bude řeč o odstavec níže, velmi důležitým elementem. Starkovic vražedkyně totiž opráší nejen svůj trénink z Braavosu, ale podle záběrů přímo z bitvy dojde i na připomenutí lekcí od Syrio Forela, respektive jeho “water dancing“. V dalším záběru pak podle všeho drží dýku z dračího skla. A její úsměv, pravděpodobně při prvním příletu draků, také mluví za vše. A aby toho nebylo málo, její vyplašený útěk na začátku může klamat tělem. Ve skutečnosti jde možná o její plán, jak někoho nalákat do pasti, stejně jako to udělala v osmě epizodě šesté série, kde se utkala s Waif. Jo, s Aryou by mohla být docela legrace.

 

 

 

Bitva o Zimohrad

A jako poslední bod tu máme událost, okolo níž ostatně našlapuje celý trailer a není důvod si jí nepřiznat. Jedna z úvodních epizod vyvrcholí bitvou o Zimohrad mezi našimi hrdiny a armádou Nočního krále. Těch indicií by si ostatně musel všimnout i slepý. Zmiňované záblesky z boje s Jaimem a Aryou, závěrečný záběr na nemrtvého koně, Jorah s Brienne a Podrickem v první linii, Varys s Fialkou v úkrytu, Davos na hradbách, Šedý červ a jeho Neposkvrnění připraveni k boji… ano, všechny tyto prostřihy jsou z jediné bitvy, nejspíš té první, jež nám tato epická sezóna nabídne. A zaručeně ne poslední. Jinak za zmínku stojí také fakt, že Jorah má u sebe Samwellův meč, jenž náš tlouštík vzal svému otci. A onen meč je z valyrijské ocele. Mimochodem, také vám přijde, že polibek Šedého červa a Missandei nesignalizuje pro tento pár nic dobrého?

 

 

 

 

 

 

Čeho jste si v nejnovějším traileru všimli vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace