Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co čekat od streamovací služby Disney+?


ikona
Sam.Vimes
disneydisney+falconhvezdne valkymandalorianmarvelmarvels what ifmcuscarlet witchstar warsstreamvisionwinter soldier
Co všechno víme o blížící se Disneyho konkurenci Netflixu. 

Asi víte, že Disney kromě občasné akvizice jiného studia (Marvel, Fox) také chystá vlastní streamovací službu, aby filmy z bohatého portfolia i po odchodu z kin zůstaly pod jejich křídly, místo aby se rozptýlily po cizích platformách, a samozřejmě taky jako místo pro vlastní seriálovou tvorbu. A teď máme o službě pojmenované jednoduše Disney+ kupu nových informací.


Disney+ se spustí 12. listopadu tohoto roku, zatím tedy jen v USA, ale samozřejmě se do budoucna počítá i s rozšířením do dalších regionů. Bude stát 6,99 dolarů na měsíc a není žádnou náhodou, že je to méně než aktuálních 8,99 dolarů měsíčně za Netflix (i méně než jiné balíčky podobných služeb). Snad mi odpustíte ještě trochu čísel, než se vrhneme na obsah. Během příštího roku plánuje Disney vrazit jednu miliardu dolarů do původního obsahu a získávání licencí na jimi již dříve produkovaný obsah, který se momentálně streamuje jinde. Není to tolik jako u Netflixu, ale pořád je to slušné číslo, zvlášť když bude Disney přicházet i o potenciální zisky z prodeje licencí.

Na rozjezd se počítá s roční ztrátou 650 milionů dolarů, která by se tedy postupně měla snižovat a přehoupnout se do zisku v roce 2023. V kontextu akvizice Foxů (jejichž obsah se na platformě objeví taky) za 71,3 miliard to vlastně není zas tak moc. A teď už konečně k seriálovému a filmovému obsahu.


Disney oznámil plán pro první dva roky od spuštění provozu. Hned od začátku bude k dispozici jejich největší tahák, hraný seriál ze světa Star Wars, The Mandalorian (který má už teď schválenou druhou řadu). Z Hvězdných válek nás během prvního roku provozu (do listopadu 2020) čeká ještě nová řada animovaných Klonových válek a během druhého roku (do listopadu 2021) pak zatím nepojmenovaný hraný prequel Rogue One o Cassianu Andorovi, v němž se objeví i robot K-2SO, opět s hlasem Alana Tudyka.

Z marvelovek se během první roku můžeme těšit na animovaný seriál Marvel’s What If...?, který po vzoru stejnojmenné nepravidelné komiksové série bude vždycky zkoumat hypotetické následky toho, pokud by se v marvelovském vesmíru určitá kritická událost stala jinak. Z hraných projektů pak v prvním roce dojde ještě na seriál The Falcon and The Winter Soldier, a v druhém roce WandaVision (o Scarlet Witch a Visionovi) a Loki. Čerstvě oznámený Hawkeye chybí, takže se dá předpokládat, že buď dorazí až později anebo Disney zatím nemůže s jistotou říct, že se stihne do roku dva. Všude se počítá s filmovým obsazením a s šesti až osmi epizodami na sérii.


Další hrané projekty zahrnují High School Musical: The Musical: The Series, desetidílný seriál dostupný hned při spuštění, jež (jak naznačuje podivný název) bude trochu meta a bude se točit okolo skupiny středoškolských studentů, kteří připravují školní představení High Schol Musical. Diary of a Female President bude sledovat kubánsko-americkou ženu optikou jejího deníku od dětství až po uvedení do Oválné pracovny.

Z animovaných seriálů se můžeme těšit ještě na SparkShorts (při spuštění), antologii od Pixaru, jež by zároveň měla fungovat tak trochu jako showcase nových talentovaných tvůrců, a na Monsters at Work (rok jedna), pokračování Příšerek s.r.o. Dál se plánuje muzikálová reality show Encore! od produkující Kristen Bell, dokumentární pořad s Jeffem Goldblumem, reality show o vaření, dokumentární seriály o Disneyho animácích, o Marvelu, filmových rekvizitách, zvířatech nebo o natáčení Frozen 2.


Filmy točené přímo pro Disney+ zahrnují novou verzi Lady & The Tramp (při spuštění), dál během prvního roku: Noelle, kde Anna Kendrick jako dcera Santy Clause musí zastat tátovu práci, young adult film Stargirl (neplést s DC komiksovkou), Timmy Failure podle dětské knihy, kde Timmy spolu s parťákem ledním medvědem provozují detektivní agenturu, Togo s Willemem Dafoe o epidemii v odlehlém aljašském městečku, jehož jedinou nadějí je jeden muž se psím spřežením, a animovaný The Phineas and Ferb Movie (pracovní název).

Ze starších titulů budou již při spuštění k dispozici třeba Simpsonovi, animovaní Guardians of the Galaxy a Ultimate Spider-Man, nové i staré DuckTales a z filmů třeba všechny Hvězdné války, Hledá se Nemo a Dory, Ledové království, Up, Piráti z Karibiku a další. Na konci prvního roku provozu by Disney+ mělo nabízet přes 7500 seriálových epizod a 500 filmů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace