Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Poslední Mohykán míří do bedny


ikona
Spooner
fukunagamohykán
Legendární román se po klasice Michaela Manna dočká nového zpracování od režiséra Temného Případu! 

Posledního Mohykána vám doufat moc představovat nemusím. Ostatně, je to jen pár dní, co jste si ho mohli užít v Popkulturních milnících na Moviezone projekci. A to už jasně vypovídá o tom, že slavný opus Michaela Manna s Daniel Day-Lewisem opravdu patří mezi filmové klasiky. Adaptací slavného románu Jamese Fenimora Coopera ovšem vzniklo nespočet. A brzy se k nim nejspíše přidá další.

 

Nové zpracování dostane vcelku lákavou péči. Na scénáři totiž nepracuje nikdo menší než Cary Fukunaga, jenž se po prvním Temném případu a vlastně i Maniacovi stále těší mezi diváky slušné oblibě. Tentokrát se ale režírování neujme. Přeci jen, natáčení nové bondovky mu nějaký čas sebere. Za kameru místo něj usedne převážně televizní režisérka Nicole Kassell, jež má na kontě několik dílů Westworldu, Pozůstalých či pilot blížících se Watchmenů. Což už je docela slušné portfolio. Zatím ovšem úplně jasné, jakým směrem se nový Mohykán vydá. Vše by napovídalo tomu, že i tentokrát bude zpracován nejslavnější příběh Sokolího oka. Nesmíme ovšem zapomenout, že James F. Cooper napsal celou pentalogii, takže je zde rozhodně více materiálu, z něhož jde čerpat. A možná by to byl i rozumnější krok. Co říkáte na nového Mohykána vy?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace