Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Profesor Langdon to zkusí v televizi


ikona
Sam.Vimes
da vinci codeda vinciho koddan brownlangdonlost symbolnbcztraceny symbol
Nejakčnější profesor symbologie bude řešit konspirace v seriálu. 

Spisovatel Dan Brown slavil s postavou harvardského symbologa Roberta Langdona vrženého do thrillerových zápletek úspěchy v podobě bestsellerových prodejů, zpočátku navíc podpořených církevními kontroverzemi. Musím přiznat, že první dva romány mám rád, pak ale začala čím dál tím víc bít do očí snaha ždímat ověřený vzorec a roubovat novou zápletku na stále stejné schéma. Dnes již pětidílná série se dočkala třech filmů od Rona Howarda s Tomem Hanksem v hlavní roli. Po Šifře mistra Leonarda a Andělech a démonech v letech 2006 a 2009 pak přišlo zpožděné, a již takřka nechtěné, Inferno (2016). Na čtvrtý film to moc nevypadalo, teď se místo toho profesor Langdon přesune do televize.

Seriál pojmenovaný jednoduše Langdon bude čerpat z třetí knihy, Ztracený symbol, odehrávající se v USA, na rozdíl od památkářsky atraktivnějšího evropského prostředí ostatních dílů. Půjde ale o prequel, kde je mladý Langdon po únosu svého mentora zatažen do víru konspirací a smrtonosných záhad. Není to první změna v chronologii série, filmy už prohodily pořadí prvních dvou knih. Poté se nějakou dobu chystala filmová adaptace třetího dílu, než putovala do koše a nahradilo ji aktuálnější Inferno. Projekt připravuje pro NBC produkční společnost Rona Howarda, tím ale spojitost s filmy končí. S účastní Toma Hankse opravdu nepočítejte, proto ostatně ty šachy s časovou osou. Na seriál dohlédne David Cerone, který má za sebou produkční a scenáristické pozice u seriálů jako Constantine, Dexter nebo The Blacklist.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace