Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix natočí Sandmana


ikona
Sam.Vimes
comicsdckomiksneil gaimannetflixsandmanvertigo
Kultovní fantasy komiks od Neila Gaimana se snad konečně dočká adaptace. 

AKTUALIZACE: Smlouva je uzavřena a Netflix potvrdil, že objednal první řadu o jedenácti epizodách.

(Netflix se blíží k uzavření dohody s Warner Bros. (kteří vlastní filmová práva na od DC a jeho odnoží, jako je Vertigo) na seriál podle Sandmana, hotovo ale ještě není. A Netflix se k věci zatím odmítl vyjádřit.) Showrunnerem a scenáristou má být Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy), pozic výkonných producentů se ujmou David Goyer a samotný autor předlohy Neil Gaiman.


Sandman čítá 75 sešitů a několik minisérií, točí okolo Pána snů Morfea a jeho sourozenců, tzv. Věčných (Smrt, Osud a další.), zároveň je to i platforma pro vyprávění nejrůznějších snových a mytologických příběhů. A jde o jeden z nejlepších komiksů vůbec. Pokusů o zfilmování má za sebou Sandman už mnoho většinou ztroskotaly na scénářích, když jejich autoři naprosto zbytečně posouvali koncept někam úplně jinam nebo z příběhu vyškrtávat to, díky čemu funguje (Gaimanova slova). Naposledy se Sandmana snažil dostat na plátna Joseph Gordon-Levitt a skončilo to samozřejmě na „tvůrčích neshodách“. Nevsadil bych si na to, že tentokrát projekt skutečně doputuje do produkce, ale rozhodně vypadá zatím nejnadějněji. Měli byste nějaké tipy na herecké obsazení?

AKTUALIZACE 2: Neil Gaiman potvrdil, že bude spoluautorem scénáře pilotu a že první řada bude adaptovat první knihu (Preludia a nokturna) plus něco málo navíc.

---

Vytáhni v hospodě: DC již posledních několik let přesouvalo postavy ze svých imprintů jako Vertigo do mainstreamového DC univerza (např. John Constantine), a nakonec své imprinty nedávno zrušili úplně. Nově budou všechny komiksy vycházet pouze pod DC a jen budou mít značky podle třech různých doporučených věkových kategorií. A i tak by občas měly vycházet samostatné minisérie mimo sdílený DC svět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace