Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

BBC chystá Annu Kareninu


ikona
krauset
anna-kareninabbcgwyneth-hughestolstoj
Kdo se postará o převedení klasického románu do seriálové podoby? 

BBC chystá další adaptaci podle slavného románu poté, co v posledních letech zvládla oživit Hugovy Bídníky i Tolstého Vojnu a mír. A právě po druhém velkém díle autora Vojny a míru teď sahá. Anna Karenina byl román vydávaný na pokračování v 70. letech 19. století a vypráví o milostném poměru vdané Anny s důstojníkem Vronským, zatímco se snaží zachránit manželství svého bratra, který byl nevěrný. Sourozenectví se občas nezapře. Takové chování samozřejmě bylo v 19. století nanejvýš skandální a Anna nakonec skončí na kolejích.

 

Poslední velká filmová adaptace, v níž hráli Keira Knightley, Jude Law, Alicia Vikander i Domhnall Gleeson, je z roku 2012 a natáčel ji v přebujelé divadelní stylizaci Joe Wright (Pýcha a předsudek, Pokání, Nejtemnější hodina) podle scénáře Toma Stopparda (Brazil, Zamilovaný Shakespeare). Chystanou verzi bude mít na starost Gwyneth Hughes, scenáristka filmu The Girl v hlavní roli se Siennou Miller o posedlosti Alfreda Hitchcocka herečkou Tippi Hedren a hlavně nedávné adaptace Thackerayho Jarmarku marnosti. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace