Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Drsné zákulisí druhých Sedmilhářek


ikona
Spooner
bigbig little lieshbokidmanlieslittlestreepwitherspoon
Na svět se dostávají šílené zvěsti okolo produkce hvězdného hitu HBO. Kdo nakonec seriál natočil? 

Druhá série oceňovaných Sedmilhářek už pár týdnů běží a asi se shodneme, že jde svým způsobem o příjemné překvapení. Mnozí se totiž obávali toho, že natažením na druhou sérii původní minisérie vycházející z jedné, a již vyčerpaně, knížky, tento projekt ztratí na svých kvalitách. Jenže to se naštěstí nestalo a druhé Big Little Lies nabízí v podstatě stejně hutnou a mrazivou podívanou jako předchozí oceňovaná štace. Jenže pokud jste si mysleli, že v zákulisí hitu od HBO bylo tím pádem vše sluníčkové a jelo se podle plánu, tak jste na omylu. V posledních dnech se totiž začíná ukazovat, že není jisté, kdo že aktuální sérii vůbec natočil.

 

Asi všichni víte, že právě na režisérském postu došlo před natáčením ke změně. Jean-Marc Vallée měl totiž plné ruce práce s natáčením a následnou produkcí Ostrých předmětů, jeho pozici na celou druhou sezónu tedy přijala režisérka nezávislých kousků Andrea Arnold (American Honey). Tedy aspoň takové bylo oficiální prohlášení HBO. Tamní hlavouni a autor seriálu David E. Kelley ovšem měli podle informací serveru Indiewire už od začátku jiné plány. A to, že seriál v postprodukci z režisérčina materiálu následně sestříhá právě Vallée, jenž měl v té době na projekt už volno. A to vše bez toho, aniž by o tom měla Andrea Arnold dopředu vůbec tušení. Ano, čtete správně.

 

HBO režisérku údajně najalo kvůli jejímu podobnému stylu s Jeanem-Marcem Valléem a dala ji oficiálně volnou tvůrčí ruku ke své vlastní vizi. Toho Arnold samozřejmě využila a k natáčení si přizvala např. i svého dvorního kameramana. Jenže jakmile mělo dojít na postprodukci, situace se začala komplikovat. Zatímco režisérka v Londýně začínala se stříháním první epizody, Vallé už jel v zámoří na plné obrátky. A jelikož se Andrea Arnold od stylu první sezóny nakonec docela vzdálila, což nechtěl showrunner Kelley připustit, stříhal oceňovaný autor opravdu razantně, a dokonce došlo i na přetáčení a dotáčení mnoha scén. A to zejména proto, aby odstranil Arnoldin tvůrčí rukopis a výsledek jel co nejvíce na vlně předchozího úspěšného zářezu. Pokud jste si tedy doteď během sledování říkali, že změna režiséra není na seriálu prakticky znát, teď už bohužel víte proč. Ono de facto na žádné střídání ani nedošlo a vliv režisérky byl údajně sestříhán na minimum.

Na kvalitách nové série to sice není vůbec znát, i přesto ale z jednání Kelleyho, producentů i kravaťáků z HBO slušně mrazí. Kabelovka se sice snažila informace serveru vyvrátit s prohlášením, že nebýt režisérky, žádné druhé Sedmilhářky by nevznikly. To se však dá vlastně vyložit několika způsoby. Úplnou pravdu se možná nikdy nedozvíme, i přesto to ovšem vrhá na nové Big Little Lies i přes nesporné kvality trochu nepříjemné světlo.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace