Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejočekávanější novinky druhé poloviny roku


ikona
Sam.Vimes
carnival rowhis dark materialsmandalorianstar warsthe witcherwatchmenzaklínač
Na jaké lákavé seriálové novinky se do Vánoc ještě můžeme těšit?  

První polovina letošního roku nabídla až překvapivě hodně výborných seriálových novinek. Dobrá znamení, Černobyl… kdybyste chtěli načerpat inspiraci na letní dohánění restů, tak můžete ve Spoonerově shrnujícím článku. I v druhé polovině roku nás ale ještě čekají velice zajímavé nové projekty a vedle čerstvé brutální komiksovky The Boys je to ještě:

Carnival Row

Dlouho připravovaná fantasy, která předtím ještě déle ležela na black listu – seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů. Soužití lidí a magických bytostí v jednom městě (které by mohlo připomínat Prahu, mrk mrk) není jednoduché a tak diváka čeká vyšetřování drsných vražd. Ale i mezidruhová romance. Viktoriánská stylizace je oproti obvyklému „fantasy středověku“ neokoukaná, hereckému obsazení vévodí Orlando Bloom a Cara Delevingne (perfektní volba pro mírně nepozemské role) a Amazon už rovnou objednal druhou řadu.


His Dark Materials

Další fantasy, tentokrát ale nikoliv originální námět, nýbrž adaptace knih od Philipa Pullmana, jejichž první díl – Zlatý kompas – to již jednou zkoušel v kinech. Malá Lyra se snaží přijít na to, proč se po světě ztrácejí děti a dostane se jí do rukou tajemný kompas. A celé je to o trochu temnější, než byste možná čekali (byť ne tolik, jako další položky na seznamu). V hlavní roli se objeví Dafne Keen z Logana a záda jí budou krýt herečtí kolegové James McAvoy nebo Ruth Wilson z Luthera. HBO rovnou počítá s pouhými dvěma řadami po osmi dílech (nechtějí, aby jim zestárli dětští herci), takže se asi pojede ve slušném tempu.


The Mandalorian

Na hraný seriál ze světa Star Wars v různých podobách čekáme už dlouho, nakonec to vyšlo až s Mandaloriánem. Tvůrci se nechali inspirovat atmosférou slavné Cantiny z čtvrté epizody a příběh bude plný vesmírných psanců, pašeráků a lovců odměn ve špinavém, bezprávním prostředí okraje galaxie. Pedra Pascala v hlavní roli dále doplní ještě Carl Weathers a Gina Carano. Disney+ má už první řadu hotovou a Jon Favreau už začal psát scénáře pro tu druhou.


The Witcher (Zaklínač)

Jedna z adaptací, kterou si fanoušci fantasy dlouho přáli (starý polský seriál je – kdo ví proč – neuspokojil). S obrovskou popularitou herní trilogie na ni nakonec došlo, ostře sledovaný projekt s sebou ale u každé castingové novinky nebo zveřejněné fotky přináší kontroverze. Osobně si myslím že bývalý Superman Henry Cavill vypadá jako Geralt výborně a trailer byl střižen dobře, na druhou stranu mám ale výhrady ke castingu dalších rolí a showrunnerce seriálu Lauren S. Hissrich nedokážu jednoduše věřit, že ví co dělá. Tak či tak ale půjde o velkou událost a dívat se samozřejmě budeme všichni. Snad budeme víc potěšeni než rozčarováni.

Watchmen

Jeden z nejzásadnějších komiksů vůbec se už dočkal velice věrné filmové adaptace od Zacka Snydera. Nový seriál chystá pro HBO Damon Lindelof (Ztraceni, Pozůstalí) a půjde z velké části o originální příběh. Alan Moore bude prskat, ale to on dělá u všech adaptací (jen na okraj, nedávno oznámil, že s komiksem končí a bude se už věnovat umělecké tvorbě jen v jiných médiích). Noví Watchmen by snad tak jako tak měli být temněji laděným komiksem, který své superhrdiny staví do před morální dilemata v nejednoznačném světě. Jen doufejme, že Lindelof nebude seriál přespříliš lámat do svého stylu na úkor materiálu.

 Na kterou ze zbývajících letošních novinek se nejvíc těšíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace