Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zeměplošská Hlídka nabírá obsazení


ikona
Sam.Vimes
discworldhlidkarichard dormerterry pratchettwatchzemeplocha
Kdo si zahraje v adaptaci zeměplošské Hlídky podle Terryho Pratchetta? 

Seriál podle zeměplošské série o Hlídce od Terryho Pratchetta se konečně hýbe citelně dopředu a teď již oznamuje obsazení. Hlavní roli kapitána Hlídky si zahraje Richard Dormer, Beric Dondarrion ze Hry o trůny. Zbytek oznámených herců jsou vesměs neznámá jména - Adam Hugill jako idealistický nováček Hlídky, Marama Corlette jako tajemná desátnice Angua zodpovědná za Karotkovo zaučení, Jo Eaton-Kent jako trpaslice pracující u Hlídky jako forenzní expert. Dále Lara Rossi jako lady Sybila a Sam Adewunmi jako Karcer, padouch snažící se převzít kontrolu nad městem.

Hlídka bude vyprávět o nesourodé skupince poldů, kteří se snaží zachránit své zkorumpované město od katastrofy. Podle synopse i popisu postav v tiskové zprávě si seriál bere motivy z různých knih série, např. sestava Hlídky odpovídá přibližně knize Muži ve zbrani, ovšem Karotka tady přichází k Hlídce později. Karcer je zase postava objevující se až v Noční hlídce. Zatím chybí trollové i zkušenější poldové Tračník a Noby, to se ale může s dalšími castingovými novinkami změnit. Co se týče oznámených herců, Dormer by mě jako Elánius nenapadnul, ale snad by mohl fungovat a Hugill se od pohledu na Karotku perfektně hodí. Naopak u obsazení Anguy si nejsem jistý a lady Sybila mi nesedí vůbec.

Seriál produkuje BBC ve spolupráci s Narrativií, produkční společností založenou Terry Pratchettem pro adaptace jeho tvorby a aktuálně vedenou jeho dcerou Rhiannou a blízkým spolupracovníkem Robem Wilkinsem. Scénáře píšou Simon Allen (Mušketýři), Joy Wilkinson (Doctor Who), Catherine Tregenna (Torchwood), Amrou Al-Khadhi (Little America) a Ed Hime (Skins). Režíruje Craig Viveiros (And Then There Were None) a natáčení má začít koncem tohoto měsíce v Kapském Městě v JAR. S premiérou se počítá na příští rok.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace