Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TVzone - Na co koukáme? #1


ikona
Redakce
altered carbonavenue 5brooklyn nine nineco sledujemedva a pul chlapafriendsleftoversna co koukámenovy papezparks and recreationpřátelériverdale
Čím se doma bavíme, když nemůžeme ven? 

S nápadem na tuto rubriku jsme si pohrávali již nějakou dobu. Současná situace nám však nahrála do karet mnohem více, než bychom asi rádi. O co v těchto (ne)pravidelných článcích vlastně půjde? Každý z nás pro vás krátce shrne jakým seriálům v poslední době věnoval svůj volný čas. Rubrika tak pro Vás může sloužit jako lehký náznak toho, na jaké recenze se můžete v brzké době těšit a samozřejmě jako případné doporučení, čemu můžete věnovat čas, pokud se nudíte doma, tak jako my.

Na co kouká Spooner?

Na uplynulé dny, které měl člověk strávit prostě a jednoduše doma, jsem měl jasný plán. Jak nejlépe využít karanténu, než k dohánění filmových a zejména seriálových restů, že? Jenže plány jsou jedna věc a skutečnost druhá. Jakmile jsem totiž zapnul televizi s ambicí pustit si Netflix či HBO GO, čekala na mě zrada. Na své televizi mám totiž většinou zapnutý jeden z kanálů Novy. A prakticky vždy, když zapnu bednu, dávají tam Přátelé. A to je prostě moje slabost, které nedokážu odolat. Obzvláště, když narazím na mé oblíbené díly jako s domácím videem z maturity či smrtí pana Hecklese. To si pak prostě řeknu, že kouknu na jeden díl… a najednou už běží třetí a já mám co dělat, abych se nedíval také na navazující Dva a půl chlapa. Přátelé prostě nestárnou a neokoukají se, ani když onu epizodu vidíte tisíckrát a znáte z ní většinu hlášek. A vlastně mohou za to, že jsem na poli čerstvých seriálů nebyl tak produktivní, jak jsem chtěl.

Ale stejně jsem se svému aktuálnímu watchlistu malinko věnoval. V první řadě jsem během dvou večerů zhlédl druhou řadu korejské zombie řezničiny Kingdom od Netflxu, na níž jsem vás již párkrát upozorňoval. A i druhý výlet do středověké Koreje plné zombíků je brutální akční lahůdkou, jež sice místy doplácí na svou uspěchanost, ale fanoušci ji zase smlsnou jako malinu. Více se však dozvíte v blížící se recenzi. Dal jsem pak další šanci sci-fi komedii Avenue 5 s Hugh Lauriem, jež se po velmi rozpačitém a nevtipném pilotu sice malinko zvedla, pořád je to ovšem s tamním humorem tak 50:50. Zato dohánění druhé řady Kidding s Jimem Carreym mě zatím nezklamává vůbec. 

Včera večer jsem pak dal šanci novému britskému seriálu The English Game od tvůrce Panství Downton, Juliana Fellowese, a Netflixu. Dobový kousek z 19. století pojednává o počátcích fotbalu v Británii, kdy se do původního sportu pro gentlemany z tamní smetánky začali dostávat běžní lidé, a kopaná začala získávat modernější obrysy. A po pilotu musím říct, že si tato novinka rozhodně získala moji pozornost a fanoušci britských dobovek typu zmiňovaného Downtonu či Koruny by jistě měli zpozornět. Je tu hezký náhled do počátku populárního sportu, vztahy, emoce, rivalita… na první pohled zkrátka skvělý mix pro pány i dámy. Snad zbylých 5 dílů bude pokračovat v podobném duchu. No, jak na to koukám, tak jsem toho kromě čumění na Rachel, Rosse a spol. stihnul vlastně docela dost.

Na co kouká Sam.Vimes?

Aktuálně mám rozkoukaného Sorrentinova Nového papeže, který neustále střídá výtvarně neskutečně vypiplané záběry a ohromně zábavné dialogy (nebo je dokonce kombinuje). Navíc s famózním Johnem Malkovichem jej považuji za ještě lepšího než předchozího Mladého papeže. Avenue 5 šlo po nepřesvědčivém prvním díle trochu nahoru a pro Hugh Laurieho mám prostě slabost, pořád se ale nejedná o kousek, který bych mohl jednoznačně doporučit.

Pak jsem ještě poslední dobou sledoval Outsidera podle Stephena Kinga, který nebyl špatný, ale roztažení na deset epizod mu příliš neslušelo, animovanou Harley Quinn, která příjemně překvapila, a druhý Altered Carbon, který naopak zklamal. S Johnem Oliverem a jeho Last Week Tonight jsem se rozloučil u minimalisticky pojatého speciálu o koronaviru, než se odporoučel na morové prázdniny. A kvůli recenzi (již brzy) jsem dal i první díl teen fantasy The Letter for the King, pokračovat ale nebudu. K novému Westworldu jsem se ještě nedostal, ale to velmi rychle napravím.

Na co kouká Diego.Dorlan?

Vzhledem k aktuální situaci a nemožnosti vycházet ven máme přirozeně více času, který můžeme věnovat seriálům či filmům. Můj hlavní plán byl začít dohánět resty, protože na to je opravdu ideální doba. Začal jsem úspěšně s I am not okay with this. Očekával jsem, že krátká stopáž a nižší počet dílů bude dobrým startovním bodem a rozhodně jsem nebyl zklamán. Jedná se o zábavný a zajímavý seriál, který představil přesně ten správný mix teenage dramatu a nadpřirozených aspektů, které sliboval v traileru. Dalším restem, který pomalu ale jistě doháním, je druhá série Altered Carbon, na jejíž recenzi se můžete těšit příští týden. Se začátkem nové řady jednoho z nejlepších sitcomů Brooklyn Nine-Nine jsem otálel, ale i zde se mi podařilo dostat se na aktuální epizodu. Pokud na tento klenot ještě nekoukáte, tak mu neváhejte dát šanci. Pokud se pro to rozhodnete, tak jsem si jistý, že nebudete litovat.

 

Nicméně nevěnuji se pouze restům. V posledních dnech si rád oddychnu u mých oblíbených Parks and Recreation. Tento seriál se u mě dostal již před několika lety do stejné kategorie jako jsou například Přátelé nebo Jak jsem poznal vaši matku. Ultimátní feel good atmosféra a skvělé postavy mě zatím nepřestaly bavit ani při několikátém shlédnutí a představují tak skvělé rozptýlení v době karantény. Poslední kousek, který se mi v poslední době dostal mezi sledované je Riverdale. Dříve byl tento seriál ultimátním guilty pleasure, ale během třetí řady se pro mě tahle iluze zlomila a seriál jsem odložil. Aktuálně jsem se k němu tedy vrátil, ale stále nevím, zda to byl dobrý nápad. 

Na co kouká krauset?

Já už od léta kontinuálně koukám na staré resty. Začal jsem Rodinou Sopránů a pokračoval Příběhem služebnice, což byl podnik, který nám nakonec vynesl i nadšenou recenzi 2. a 3. série, byť se zpožděním. Navázalo na to komplet Twin Peaks (přísahám, že hlášku „Sovy nejsou, čím se zdají být“ používám maximálně dvakrát denně, což se mi zdá jako zdravý počet) a před pár týdny jsem zvládl Leftovers, což tedy považuji za jednoho z favoritů na seriál dekády. 

V duchu věnování se starým počinům jsem teď odšpuntoval i The Wire od mého oblíbence Davida Simona (recenzi jeho třetí série The Deuce si můžete přečíst zde). V rámci karanténního bingewatchingu jsem vsadil na Peaky Blinders, z nichž jsem trochu zklamaný (těch 91 % na ČSFD se mi zdá mimo mísu) a Versailles (což sice je věc dost průměrná, ale zase vítaně necudná). Z letošních premiér pak můžu rozhodně doporučit Nového papeže Babylon Berlin.  

Na co koukáte v poslední době vy? Dejte nám vědět do komentářů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace