Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrci Hry o trůny zadaptují sci-fi trilogii


ikona
krauset
benioffgame of throneshra o trunynetflixthree-body problemweiss
Co chystají Benioff s Weissem pro Netflix?  

Tvůrci seriálové Hry o trůny, David Benioff a D. B. Weiss, nalezli svůj příští projekt. Bude jím knižní trilogie The Three-Body Problem (česky vyšlo jako Problém tří těles, s pokračováním Temný les a Vzpomínka na Zemi). Jedná se o sci-fi čínského autora jménem Liou Cch'-sin o prvním kontaktu lidstva s mimozemskou civilizací. První kniha vypráví příběh pomsty Ye Wenjie, jejíhož otce zabili v Číně během Velké kulturní revoluce, a ta proto pomáhá mimozemšťanům v invazi na Zemi. Různé státy pak vidí v této nečekané situaci příležitost. Poněkud to připomíná jednu z nejlákavějších premis Hry o trůny: různé frakce postav s různými cíli a etikami snažící se vytěžit maximum z okolností. Problém tří těles by měl sahat od 60. let až do daleké budoucnosti.  

 

Benioff s Weissem se po poslední, osmé sérii Hry o trůny netěší úplně přízni fanoušků, a reší tedy jakýsi vlastní problém dvou těles. Vyčítá se jim, že závěr seriálu uspěchali z nedočkavosti, až budou pracovat na novém filmu ze světa Star Wars, z něhož nakonec stejně sešlo. Což není úplně fér. O tom, že bude mít Hra o trůny kolem sedmi sezón mluvili showrunneři ještě před nabídkou točit Star Wars. Dalším jejich projektem byl plánovaný kontrahistorický seriál o tom, co by se stalo, kdyby v americké občanské válce zvítězila Konfederace. HBO od něj ale dalo ruce pryč. Do třetice už to snad tvůrcům Hry o trůny vyjde. Problém tří těles bude prvním seriálem Weisse a Benioffa pro Netflix, s nímž mají podepsanou smlouvu už delší dobu. Mezi výkonnými producenty nalezneme Riana Johnsona (Last Jedi, Knives Out), Rosamund Pike (Zmizelá) či Alexandera Woo (druhá řada The Terror).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace