Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Živí mrtví končí! Se zombíky se ale úplně neloučíme


ikona
Spooner
amcandrew lincolnNorman Reedusthe walking deadživí mrtví
Seriálový megahit se s námi brzy rozloučí. Svět zombíků ale rozhodně neřekl poslední slovo. 

The Walking Dead, post-apokalyptický zombie fenomén podle slavných komiksů Roberta Kirkmana, který před lety hltal v bedně skoro každý. Zombíci patřili dlouhá léta k největším seriálovým megahitům, v poslední době však spíš ukazují, že mají své nejlepší časy dávno za sebou. Skalní fandové sice hlásí, že se kvalitativní laťka v aktuální desáté sérii po několika úmorných řadách přeci jen zvedla, po stránce sledovanosti ovšem seriál každým rokem klesá čím dál níž a už ho např. opustily i hlavní hvězdy Andrew Lincoln a Danai Gurira. A nyní proto přichází oznámení, jež někteří asi tak trochu čekali. Živí mrtví totiž od AMC vyfasovali jedenáctou a definitivně poslední sérii.

Ještě chvilku s námi slavná značka ale pobude. Poslední řada se totiž bude skládat z nálože solidních 24 dílů, které nám kabelovka naservíruje rozdělené do následujících dvou let. Finální řada zombíků nám tedy dá definitivní sbohem v roce 2022. I když se tím uzavře kapitola za jedním velkým hitem, svět zombíků tím rozhodně neopustíme. Hned o rok později totiž dorazí nově ohlášený spin-off, jenž bude vyprávět o dalších osudech Daryla s Carol. Ano, hlavní postavy aktuálních sezón vyfasují hned po skončení svůj vlastní přídavek. Novinku navíc bude mít na starosti showrunnerka Živých mrtvých, Angela Kang .

Tvůrce Scott M. Gimple, jenž dohlíží na celé „nemrtvé universum“ pak navíc ohlásil novou epizodní antologii Tales of The Walking Dead, v níž se podíváme na příběhy známých i zcela nových postav. Nesmíme pak zapomenout ani na to, že nás čekají také tři televizní filmy s Rickem Grimesem, ještě letos dorazí seriál The Walking Dead: World Beyond a stále běží také první ze spin-offů, Fear The Walking Dead. Ano, vlajková zombie loď a dávný hit nás sice opustí, na AMC budou ale tuto značku evidentně ždímat ještě hodně dlouho. Zda je to dobře, nebo špatně, necháme už na vás.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace