Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo si zahraje Sandmana?


ikona
Sam.Vimes
castingneil gaimansandmantom sturridge
Koho uvidíme v adaptaci kultovního komiksu od Neila Gaimana? 

Sandman od Neila Gaimana je spolu s Mooreovými Watchmeny jedním z typických příkladů v argumentaci, že komiksové médium rozhodně neznamená automaticky dětské čtení. Dlouhé roky připravovaná hraná adaptace by měla spustit kamery již asi za dva týdny (tedy pokud se mezitím nezmění pandemická nařízení), přesto toho o ní stále víme až překvapivě málo. Až teď se objevila informace o castingu hlavní role, a to ještě ne úplně oficiální, byť velmi pravděpodobně pravdivá. Morfea by si měl zahrát Tom Sturridge. Čtyřiatřicetiletý britský herec má za sebou třeba filmy Piráti na vlnách a Daleko od hlučícího davu nebo shakespearovské adaptace V kruhu koruny.

Hlavní postavou Sandmana je Sen / Morfeus / Sandman, jeden z tzv. Věčných, mezi jehož sourozence patří například Smrt nebo Osud. Příběh začíná ve chvíli, kdy se Sen osvobodí po dekádách zajetí a obnovuje svou moc. Komiks se odehrával v současnosti svého vydávání, tedy v devadesátých letech, obdobně i adaptace se bude odehrávat v současnosti. Morfeova hlavní podoba je bledý hubený muž s nezkrotnými černými vlasy. V Sandmanovi je ale i mnoho menších příběhů zasazených do různých historických i geografických kulis a Sen svou podobu mění v závislosti na tom, ke komu přichází, takže se na stránkách komiksu objevil i jako Afričan, Japonec nebo dokonce kocour. Těžko říct, jak s tímto konceptem bude pracovat seriál, jestli pro Morfea využijí více herců (protože pak si bude stěžovat ještě více diváků než na časové linie v Zaklínači). První kniha, Preludia a nokturna, je ale poměrně soustředěným příběhem bez výše zmíněných odboček, takže si možná seriál v první řadě vystačí s jedním představitelem hlavní role. Sturridge by mě jako Sandman nenapadl, ale teď si ho vlastně v roli melancholického Sna dokážu docela dobře představit.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace