Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Trainspottingu natočí biografii Sex Pistols


ikona
Sam.Vimes
danny boylefxhudbajohnny rottenmaisie williamspistolpunksex pistolssid vicioussteve jones
Danny Boyle natočí biografickou minisérii o punkové legendě. 

Danny Boyle, režisér Trainspottingu, Sunshine nebo Milionáře z chatrče, natočí biografii Sex Pistols, jedné z nejzásadnějších kapel punku. Šestidílnou minisérii nazvanou Pistol připravuje pro kabelovku FX na základě autobiografie kytaristy Stevea Jonese, který zároveň na projektu pracuje jako producent. Jeho knihu do scénáře adaptují Craig Pearce (Moulin Rouge) a Frank Cottrell Boyce (24 Hour Party People). Natáčení by mělo začít již v březnu.

Nejslavnější castingový úlovek představuje Maisie Williams (Arya ze Hry o trůny). Ztvární Jordan – modelku, herečku a módní ikonu tehdejší punkové scény. Členy kapely si zahrají Toby Wallace (Steve Jones), Anson Boon (zpěvák Johnny Rotten), Jacob Slater (bubeník Paul Cook), Louis Partridge (basák Sid Vicious), Fabien Frankel (předchozí basák Glen Matlock). Dále se v minisérii objeví Dylan Llewellyn jako Wally Nightingale, Sydney Chandler jako Chrissie Hynde a Emma Appleton jako Nancy Spungen. Kapela Sex Pistols vydala jedinou studiovou desku (Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols), i za svých pár let existence ale stihla vyvolat spoustu kontroverze, inspirovat mnoho dalších lidí k založení vlastních kapel a stát se de facto tváří jednoho žánru.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace