Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Peaky Blinders se loučí


ikona
Spooner
bbccillian murphypeaky blinders
Gangsterská pecka s Cillianem Murphym se chýlí ke konci. 

Když v roce 2013 britská stanice BBC na svém „vedlejším“ kanále BBC Two odstartovala gangsterský seriál Peaky Blinders, asi zde ani netušili jak velká pecka a hit v jednom se jim rodí pod rukama. Jenže díky parádnímu scénáři, výtečnému obsazení a lahůdkovému řemeslu v čele s vizuálem se z nenápadného kousku stal tak trochu fenomén, který Cillianu Murphymu opět nakopl kariéru a přilákal v dalších letech řadu známých tváří, Tomem Hardym počínaje a Anyou Taylor-Joy v páté řadě konče. Všechny série si pak udržovaly velmi vysoké kvality a očekávání od šesté řady jsou i vzhledem k předchozím událostem velmi vysoká. A nyní jsou možná ještě větší. Producenti totiž potvrdili, že následující série bude zároveň tou poslední.

Gangsterská a politická cesta Toma Shelbyho a jeho povedené famílie se tedy následujícími šesti epizodami definitivně uzavře. Což je možná i tak trochu překvapení, jelikož tvůrce Steven Knight se dříve netajil ambicemi ukončit příběh až sedmou sérií. Ten nyní však podle producentů napsal epické a samozřejmě to nejlepší zakončení. A co si budeme povídat, vždy je nejlepší zakončit seriál na vrcholu (pátá sezóna měla rekordní ratingy) než děj okolo rodinky z Birminghamu až okatě natahovat. Navíc tahle značka ještě nejspíš neřekla poslední slovo. Příběh Peaky Blinders totiž bude podle tvůrců pokračovat v jiné formě a tento špinavý svět bude žít dál. Že bychom se dočkali spin-offů, prequelu či nějakého jiného překvapení? To nám asi napoví následující měsíce. A my budeme doufat, že se velkého finále Peaky Blinders dočkáme už letos, jelikož natáčení kvůli pandemickému zdržení konečně začalo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace