Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší nové postavy roku 2020


ikona
krauset
2020beth harmonboyscrowdamsky gambitdianagloria steinemlilanew popeserialystormfronttématopumbrella academy
Které nové postavy na nás udělaly nejsilnější dojem? 

Mezi naše rekapitulační články se vklínily Zlaté glóby a je nutno říct, že nás zanechaly nejprve s pobouřeným a následně rezignovaným výrazem. Na Glóby se lidé s vkusem spolehnout nemohou (Emily in Paris ffs!), ale na nás ano. Posledně jsme se v rekapitulačním článku zaměřili na nejlepší seriály minulého roku, k nimž se můžete vrátit zde. V tomto vydání se zaměříme na nejlepší nové postavy roku 2020. 

Postavy jsou naši průvodci příběhem, avataři empatie a hybatelé zápletky. S oblíbenu postavou nemusíme souhlasit, leckdy nám nemusí být ani sympatická, ale měla by vyvolat porozumění. Po éře antihrdinů nám nyní žebříček ovládly ženy. Hrdinky tak jako Beth v Dámském gambitu nebo Diana v Koruně stojí v emocionálním jádru příběhu. Mezi nové postav jsme nepočítali Bobu Fetta, protože funguje ve stejném univerzu a odkazuje na události z filmů.

 

5. Lila (Umbrella Academy)

Nová posila obsazení druhé řady The Umbrella Academy sehrála velmi zajímavou a ve výsledku i důležitou roli v příběhu. Lila se potkává s Diegem, když byl v nové časové lince zavřený v blázinci. V úvodu se zdá být pouze spřízněnou a nepříčetnou duší, ale časem začne ukazovat, co v ní doopravdy je. Její motivace se během celé řady pomalu vyvíjela a jak se divák dozvěděl více o ní i celém světě, tak s její postavou postupně více a více sympatizoval. Lila to opravdu neměla lehké a vzhledem ke způsobu, jakým se jí život obrátil vzhůru nohama, jsme tak měli velmi zajímavou podívanou, která skončila ještě slibnějším způsobem, než jakým začala. (Diego.Dorlan)

 

4. Diana (Koruna)

Diana Spencer byla více než dekádu mediálním ohniskem královské rodiny. Koruna ukazuje Dianu jako něco více než jen mladou dívku toužící po vdavkách s princem. Druhá epizoda The Balmoral Test ilustruje její nedostižnou připravenost na život uvnitř nejvýznamnější aristokratické rodiny Británie. Cítí se dobře v holinkách i plesových šatech. Je sladká a pragmatická. Seriál ji nestaví do role čisté oběti. Diana má vlastní zájmy a viditelně ji baví naprosto společensky zastiňovat Charlese. Emma Corrin skvěle ztvárňuje dívku, která byla sice společensky perfektně připravena na to vdát se do královské rodiny, ale emocionálně absolutně ne. (krauset)

 

 3. Stormfront (The Boys)

Komiksovka The Boys je už od první řady plná šťavnatých charakterů a tvůrci si v tomto směru nastavili do budoucna laťku hodně vysoko. V případě hlavního nováčka druhé série, záporačky Stormfront však onu laťku přeskočili s velkým přehledem. Přechod v komiksu původně mužské postavy na ženskou se povedl bez sebemenších problémů a scénář navíc s novým členem Sedmičky velmi šikovně pracuje. Stormfront zpočátku jen pomalu vystrkovala růžky, aby pak tvůrci postupně odkrývali všechny její trumfy a stala se z ní správně vypočítává nacistická mrcha, která si omotala kolem prstu i samotného Homelandera. A nebyli by to The Boys, aby neměla i nějakou tu úchylku. Bez debat jedna z nejvýraznějších postav druhé řady, která si pro sebe i díky správně odvázané Aye Cash dokázala urvat nejednu scénu.(Spooner)

 

2. Papež Jan Pavel III. (Nový papež)

Životní role Johna Malkoviche. Přemýšlivý dandy celoživotně tížený tragédií. Muž víry zmítaný žádostmi těla. Mimořádný řečník, jehož nejpozoruhodnější veřejné vystoupení vystačilo s jedním slovem. Hlas rozumu, pokroku i piety. Ctižádostivec izolovaný od světa. Intelektuál radící celebritám, co si obléci. Anglický papež Jan Pavel III. je ve svém smyslu pro drama, krásu, smyslnost a rozmáchlost ztělesněním italského katolicismu. Jeho jemnost a citlivost je to, co moderní víra potřebuje. Je to muž žijící ve Vatikánu, a přitom ve svém vlastním slohu. (krauset)

 

1. Beth Harmon (Dámský gambit)

Na první místo se dostala nadaná šachistka z Dámského gambitu. Beth Harmon přišla o rodiče a prožila si kus neradostného dětství v sirotčinci, kde nebyl problém do dětí sypat uklidňující léky jen tak, preventivně. Ovšem odnesla si odtamtud nejenom sklony k závislostem, ale i počátek celoživotní chladné vášně v podobě šachů. Počáteční odtažitý ostych v mezilidských vztazích později překryla místy až přehnanou sebedůvěrou. Tvrdě si šla za tím, co chtěla, ať už šlo o alkohol, drogy, sex nebo šachová vítězství. Vlastně představovala typicky mužský archetyp protagonisty, jen v ženském těle. Přesto právě ve chvílích, kdy se ta její maska sebejistoty rozbila o neúspěch, byla postava Beth nejzajímavější, protože byla lidštější, přístupnější. (Sam.Vimes)

 

Osobní tipy:

Spooner - Petr (Veliká) -Výtečný mix vtipné karikaturní postavičky plodící jednu smrtící hlášku za druhou, která ovšem zároveň velmi často činí tak mrazivé a špatné věci, až vám z činů cara Petra nebude příliš dobře. A v parádním podání Nicholase Houlta ho navíc často vidíme i z dosti nečekaného úhlu. Dokáže bez problémů zastínit hlavní hrdinku.

Sam.Vimes - Elliot Udo (The Eddy) - Bývalý hvězdný pianista už nechce vystupovat, nechce nahrávat, nechce řešit otázky financí s místním podsvětím, chce jen úspěšně vést svůj jazzový klub a možná zařídit své domovské kapele desku. Elliotovo okolí po něm pochopitelně žádá přesný opak všeho řečeného.

 

krauset - Gloria Steinem (Mrs. America) - Dynamická protagonistka druhé vlny feminismu v 70. letech, hvězda progresivního tábora a srdce jedné z nejlepších minisérií minulého roku (kterou Zlaté glóby sprostě přehlédly). Rose Byrne ztvárňuje feministku, která svým atraktivním vzhledem způsobila konzervativcům kolektivní šok, neboť narušila jejich lživou kampaň, že feministky jsou jen nevzhledné staré panny, které si nedokážou najít a udržet manžela. Ikonická role. 

A které postavy loni přirostly k srdci vám?  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace