Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s Temným případem?


ikona
Spooner
hbonic pizzolattotemný případ
Dočkáme se čtvrté řady kriminální antologie? A kdo se ji ujme? 

Dnes, 12. ledna, je to přesně 7 let od chvíle, kdy se na obrazovkách HBO objevila první epizoda Temného případu. Antologie, která se stala nejen obřím fenoménem, ale zároveň jedním z absolutních televizních vrcholů uplynulé dekády. Ceny pro Matthew McConaugheyho a Woodyho Harrelsona se jen hrnuly a Nic Pizzolatto se rázem zařadil mezi nejvíce sledované scenáristy Hollywoodu. Jenže následující dvě série ani zdaleka nenaplnily velká očekávání. A i když se autoři stále pohybovali v seriálovém nadprůměru, do nezapomenutelného zážitku z jedničky měli kriminální nástupci daleko. Sledovanost byla ovšem stále solidní a o čtvrtém příspěvku série se mluvilo celkem dlouho. Pizzolatto tvrdil, že má pro další série divoký a velmi ambiciózní nápad, na HBO o něj však nejspíš neměli zájem a on utekl na konkurenční kabelovku FX, kde podepsal exkluzivní smlouvu. A na HBO proto nyní hledají nového showrunnera a ideální scénář.

Hlava slavné kabelovky Casey Bloys nyní prohlásil, že se čtvrtou řadou pořád tak nějak počítá, bude mít však zcela jiného tvůrce a vydá se trochu jiným směrem. Podle Bloyse teď scenáristé intenzivně pracují na novém materiálu s odlišnou atmosférou a zcela novým tvůrčím hlasem. Na druhou stranu ovšem dodává, že kabelovka rozhodně nikam nespěchá a kvalita je u nich v tomto případě na prvním místě. A pokud jim výsledek nebude připadat dostatečně silný, tak se do dalšího temného zářezu hrnout nebudou. Kdo konkrétně by mohl Pizzolatta nahradit a být oním svěžím novým hlasem, zatím není jasné. Dříve se však v tomto směru spekulovalo o autorovi Euforie Samu Levinsonovi či nepříliš známé scenáristce Lucíi Puenzo. Necháme se překvapit, zda snahy o tvůrčí změnu někam povedou. Antologické značce by ale změna přístupu asi mohla jedině prospět.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace