Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TVzone - Na co koukáme? #6


ikona
Redakce
claricecountry comfortdotadota dragon bloodfalconhannibalinvinciblemarvelmcuna co koukámenight stalkerparadise citypohoda v rytmu countrythe falcon and the winter soldierwinter soldier
Na jaké seriály aktuálně kouká naše redakce? 

Už je to čtvrt roku, co jsme vám nabídli náš výčet toho, jakým seriálům se aktuálně věnujeme v našem volném čase. A tak je nejvyšší čas se vám po opravdu delší době svěřit s naším aktuálním watchlistem. A zároveň doufáme, že vám ho v nadcházejících teplejších týdnech budeme dodávat s malinko pravidelnějšími intervaly. Zmíněné tituly vám pak mohou sloužit jako malá předzvěst toho, jaké recenze si brzy budete moci přečíst, nebo prostě jako inspirace. V diskusi dejte vědět, na co v poslední době koukáte vy.

Na co kouká Spooner:

Uplynulé seriálové týdny byly v mém podání zejména komiksové a dokumentární. Stejně jako zbytek redakce, i já aktuálně sleduji zejména týmovou spolupráci Falcona s Winter Soldierem. Jenže na rozdíl od svých kolegů jsem z výsledku zatím hodně rozpačitý a ve srovnání se stylově podobnými snímky Kapitána Ameriky pro mě zatím jeho parťáci dost ztrácí. I když svět po událostech z Avengers: Endgame se tvůrcům daří rozvíjet velmi solidně, prostě to postrádá drajv a jistější režijní ruku. A druhou mou sledovanou komiksárnou je animák Invincible podle adorované předlohy Roberta Kirkmana. Ta mě sice ve svém pilotu moc neuchvátila, s každou další epizodou mě ovšem baví víc a víc a jedná se o velmi solidní jednohubku. I když The Boys jsou u mě v kolonce dospělejších a krvavějších variací na DC a Marvel přeci jen o třídu výše.

Nadále jsem se pak na Netflixu zakoukal na dva kriminální dokumenty, znepokojivého Night Stalkera a na tématem spřízněné Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil. A zatímco u prvního jmenovaného mi nebylo při sledování vůbec dobře, druhý dokumentární zářez pak celkem hezky nastavuje zrcadlo všem internetovým detektivům a konspiračním teoretikům. O obou počinech se však více rozepíšu už brzy. Abych však skončil malinko veseleji, dokoukávám na Netflixu také jeden se svých komediálních restů, parádní Brooklyn Nine-Nine, u něhož jsem se svého času zasekl u čtvrté řady. A nyní každou další epizodu zjišťuji, že to byla zatracená chyba a plánovaný konec seriálu asi za pár měsíců opláču.

Na co kouká Sam.Vimes:

Po nepřesvědčivých prvních epizodách seriálu o agentce Clarice Starlingové jsem si potřeboval něčím, ehm, spravit chuť. A tak jsem konečně sáhnul po Hannibalovi. První a druhou řadu jsem slupnul jako malinu a teď si dávám menší pauzu na trávení, spokojen jsem ale velmi. Nadchlo mě vykreslení postav doktora Lectera i Willa Grahama, vývoj jejich vztahu, herecké výkony jejich představitelů, ohromně stylové audiovizuální zpracování i míra nekompromisnosti, jakou NBC (!) dovolila Bryanu Fullerovi.

Dále jsem viděl dosud vydané díly Falcona a Winter Soldiera, z nichž jsem malinko zklamán, ale čtvrtý díl mě oslovil zatím nejvíce, takže třeba to druhá polovina řada ještě vytáhne. U úvodu sitcomu Country Comfort jsem trpěl jako zvíře, naopak hodně se mi líbily první epizody animáku Invincible z hlavy Roberta Kirkmana. Špatná nebyla ani animovaná fantasy DOTA: Dragon's Blood na motivy hrdinů z počítačové hry. Zklamalo mě hudební Paradise City, jež výrazně zaostává za filmem American Satan, na nějž navazuje.

Na co kouká krauset:

Po dokoukání Rodiny Sopránů (rozhodně se nacházím v táboře těch, kdo chválí závěrečnou scénu!) jsem si vybral další seriál z kriminálního podsvětí a zhlédl celé Breaking Bad. Při něm jsem si připomněl, že se moje názory na epizody s ostatními často rozcházejí (jedním z mých nejoblíbenějších dílů je Moucha, vůbec nejhůře hodnocená epizoda seriálu). Ovšem jako všechny mě uchvátila dramatická ironie epizody Ozymandias. Shodou okolností oba zmíněné díly režíroval Rian Johnson. Následoval jeden z nejlepších prequelů všech dob, Better Call Saul, v němž momentálně dokončuji druhou sérii. V mnoha ohledech mě baví ještě víc než Breaking Bad. 

Minulé měsíce byly též ve znamení komiksu, a to nejen kvůli WandaVision a The Falcon and the Winter Soldier, ale též díky The Boys, které jsem pro sebe objevil se zpožděním. Během několika dnů jsem zhltnul obě série a zdařilost politické a korporátní satiry (Homelanderův plášť namalovaný na americkém jihu s vlajkou Konfederace) mě nadchla v míře, která ještě převyšuje pochvalnou recenzi na webu. Fantastično mi dodávají i Američtí bohové. S bohyní Ostarou jsem oslavil Velikonoce a příchod jara. Nicméně skutečnou bohyní je Emily Browning, která si herecky krade každou scénu pro sebe. 

Po nadšení z druhé série Dickinson jsem si zopakoval i tu první a kombinace teenagerovské soap opery, melodramatu a historické dramedy o údělu spisovatelství je dost možná můj nejoblíbenější momentálně běžící seriál spolu s Příběhem služebnice a Succession

 

Na co kouká Diego.Dorlan

V poslední době se mi sešlo hodně animovaných seriálů a musím říct, že je opravdu super, kolik toho je v rámci tohoto subžánru na výběr. Viděl jsem třetí řadu Disenchantment od Matta Groeninga. V brzké době se tak můžete těšit na její  recenzi. Ve volných chvílích koukám znovu na geniální Gravity Falls, které je stále jedním z nejlepších animovaných seriálů, které kdy vznikly. Aktuálně vychází také třetí řada Final Space, na kterou se koukám. Seriál tentokrát vychází po jedné epizodě týdně a vzhledem k vyššímu počtu dílů se mnou seriál ještě chvilku bude.

 

Také jsem se podíval na seriál DOTA: Dragon’s Blood, což je anime založené na videoherním hitu od Valve (seriál se soustředí na DOTA 2). Osm dílů seriálu uteklo velmi rychle a stejně jako u Disenchantment bude brzy recenze. Mezi zástupci hraných seriálů mám nyní pouze The Falcon and the Winter Soldier, které sice zatím nedosahuje kvalit či originality WandaVision, ale pořád mě to baví a těším se na další díly.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace