Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blíží se konec Kobry 11?


ikona
Spooner
Erdogan Atalaykobra 11rtlsemir gerkhan
Jejich revírem je dálnice už 25 let. Nyní ale Semirovi možná zvoní umíráček. 

Chápu, Kobra 11 je možná seriálem, který byste tady nečekali. Jenže nesmíme zapomenout, že „dálniční“ dobrodružství Semira Gerkhana jsou v podstatě seriálovou legendou, na níž tak trochu vyrostlo asi hodně z nás. A která běží na obrazovkách německé RTL už úctyhodných 25 let. Za tu dobu už stihnul Semir několikrát zachránit Německo i svět před ničivými raketami či smrtícími plyny, vystřídal nespočet parťáků a stal se v podstatě seriálovou ikonou. Továrna na bouračky pak ukázala, že i německá akční škola má co nabídnout, a i díky tomu se Kobra 11 počítá mezi nejdéle vysílané seriály v Evropě. A nejen proto si zaslouží mrknout se na to, jak to s ní aktuálně vypadá. Protože se zdá, že éra nejslavnější dálniční policie se možná chýlí ke konci.

Minulý týden totiž skončila nejnovější série (nechtějte po mně její číslo, protože v německém a zahraničním číslování jednotlivých sezón mám trochu bordel) a zatímco v minulosti se s dalšími řadami už dopředu počítalo, tentokrát je budoucnost akčního hitu značně nejistá a ve vzduchu visí i možnost, že němečtí fandové viděli minulý týden Semira naposledy. Stanice RTL totiž vydala zvláštní oznámení o tom, že další série je ve hvězdách a záleží na reakcích fanoušků na aktuální epizody. Zároveň ovšem uvedla, že doufá, že se s Kobrou 11 na obrazovkách ještě neloučí. 

Hlavní hvězda seriálu Erdogan Atalay navíc v nedávném rozhovoru uvedl, že seriál považuje prakticky za ukončený a šance na Semirův návrat vidí maximálně v závěrečném filmu. Herec navíc doplnil, že za možným zrušením nestojí sledovanost, ale zejména covid-19. Také v RTL totiž museli kvůli složité pandemické situaci přejít ke škrtům a jelikož Semirovy honičky patří i po letech mezi nejdražší seriálovou produkci v Evropě, nejspíš si začali klást otázku, zda se jim tato náročná investice pořád vyplatí.

Ano, situace okolo německé ikony je opravdu zmatená. Jenže do definitivního zrušení, jak o celé situaci mylně informují některá česká média, pořád Gerkhanově partě krůček chybí. Dá se totiž očekávat, že fanoušci seriál i přes nedávnou razantní změnu stylu a proměnu většiny obsazení, nakonec podrží. A to už jen kvůli závěru „poslední“ epizody, který asi žádnému věrnému divákovi radost neudělal. Dosti velká šance, že se Kobra 11 dočká alespoň oficiálně poslední série, tu pořád je. Celá zmatená situace ale naznačuje, že se éra nesmrtelného Semira asi pomalu chýlí ke svému konci a jeden z největších seriálových matadorů, jemuž máme někdy tendenci se posmívat, nám možná i velmi brzy řekne své sbohem. A to už je přeci jen na menší zamáčknutí nostalgické slzy v oku. Co vy, sledujete Kobru 11 ještě vůbec, nebo už je pro vás jen nostalgickým oknem do minulosti?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace