Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočká se kultovní Trainspotting seriálu?


ikona
Spooner
Irvine WelshRobert CarlyleTrainspotting
Jaká z postav pecky Dannyho Boylea se možná podívá do bedny? 

Existuje jen málo slavnějších a lepších filmů o drogách, než jakým je legendární Trainspotting. Adaptace knihy Irvine Welshe je i po 25 letech neuvěřitelnou strhující a pohlcující jízdou, jež světu představila jak Ewana McGregora, tak režijní mistrovství Dannyho Boylea. Čtyři roky stará dvojka už sice takové haló u diváků nevyvolala, mezi špatná pokračování se ovšem rozhodně neřadí. A jak se zdá, tak ani v T2 Trainspotting neřekly oblíbené postavy okolo Marka Rentona poslední slovo. Tedy alespoň jedna z nich.

Herec Robert Carlyle totiž v jednom z rozhovorů prozradil, že zde existuje ne úplně nereálná možnost, že se jeho postava parchanta Begbieho dočká vlastního seriálu. Společně s Welshem už se totiž u několika producentů snažili protlačit adaptaci další ze spisovatelových knížek z Trainspotting universa The Blade Artist. Ta pojednává právě o Begbiem, který se napravil a začal žít pod jménem Jim Francis nový život v daleké Kalifornii. Jenže tragické události ho zavedou zpátky do Skotska, kde se musí postavit své minulosti.

Carlyle pak tvrdí, že i když se projekt nachází v rané fázi a žádný producent či stanice nedali případné adaptaci zelenou, podle herce k tomu dříve nebo později může dojít. Dodává pak, že tak nabušený příběh by se do filmové podoby převáděl opravdu těžko a sám by byl radši právě za seriál v podobě šesti epizod. Irvine Welsh pak už před premiérou druhého dílu uvedl, že by osud svých postav, jimiž se ostatně zabývá i ve svých dalších knihách, rád rozvinul na seriálovém poli. A zdá se, že už na tom začíná konečně pořádně pracovat. Tak uvidíme, zda se svět feťáků z Edinburghu opravdu znovu vrátí. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace