Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co chystá tvůrce Hill House a Půlnoční mše?


ikona
Spooner
haunting of hill housemidnight massmike flanagannetflixpůlnoční mšeThe Fall of the House of Usher
Vítězný tým, který se naštěstí pořád nemění. 

Režisér Mike Flanagan vyrostl v posledních letech v jednoho z nejoblíbenějších a nejrespektovanějších hororových tvůrců současnosti, který si víc než na lekačky potrpí na skvěle napsané postavy a výtečnou atmosféru. A kromě úspěšného Doktora Spánka si své renomé vydobyl díky Netflixu právě na seriálovém poli. Dostali jsme od něj dost možná nejlepší hororovou minisérii dekády The Haunting of Hill House, po níž přišel antologický následovník z Bly Manor a před pár týdny na stream naservíroval svou novinku Půlnoční mše, v níž se nebojí rýpat do náboženství. A ani po nedávno dotočené minisérii The Midnight Club si nedá od Netflixu pokoj.

Chystá zde totiž pro změnu další minisérii The Fall of the House of Usher, která by měla být inspirovaná několika díly legendárního Edgara Allana Poea v čele s povídkou Zánik domu Usherů, jež se zabývala motivy rodiny, šílenství, izolace a vlastní identity. Zkrátka témata jako dělaná přesně pro Flanagana, jenž tentokrát nenatočí celý osmidílný projekt sám, ale rozdělí si režii na půl se svým dvorním kameramanem Michaelem Fimognarim. Novinka pak nebude nijak napojena na jeho předchozí kousky, i když jistá podoba s Hill House a Bly Manor je zde evidentní. I v těchto případech totiž známý tvůrce čerpal z prací slavných spisovatelů, konkrétně od Shirley Jackson a Henryho Jamese. Snad tedy i v tomto případě prokáže stejně excelentní režijní formu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace