Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jan Hřebejk točí minisérii pro HBO Max


ikona
Jokolo
hbohbo maxivana chylkovajan hrebejk
Jan Hřebejk znovu spojuje síly s HBO v překvapivé kombinaci komedie a dramatu 

Streamovací platforma HBO Max si umetá cestičku na český a slovenský trh. Dorazit by do našich končin měla v průběhu roku 2022, proto se bude snažit v nabobtnalé konkurenci dalších VOD služeb zaujmout podobně, jako to udělal Tomio na jarmarcích - lokální produkcí. Místo farmářů se slaměnými klobouky si k ruce však bere jednoho z nejznámějších českých režisérů Jana Hřebejka. Ten už si spolupráci s HBO ozkoušel na úspěšném seriálu Až po uši, tentokrát půjde však o slovenskou produkci.

Ta si bere na paškál téma ryze aktuální. V šesti epizodách, které se aktuálně natáčí v Čechách a na Slovensku, budeme sledovat peripetie fiktivního slovenského premiéra Viktora Hudáka. Ten přišel o své lukrativní politické postavení a musí se sžívat s tím, že jeho nástupce převrací veškeré kroky, na nichž Hudák postavil svou politickou kariéru. Téma může takto vyznívat jako psychologická sonda s nádechem politického thrilleru, vidle nám do této spekulace ale hází oznámení, že se bude jednat o rodinnou komedii. Bývalý premiér si totiž tuto ztrátu moci bude kompenzovat v roli manžela a otce tří dcer, na něž neměl během premiérování čas. 

 

Titulní role expremiéra se zhostí slovenský matador Ady Hajdu, sekundovat mu bude charismatický Milan Ondrík společně s naší Ivanou Chýlkovou. Pod scenáristická křídla si dílo vezme Zuzana Dzurindová, která je mimochodem dcerou opravdového bývalého slovenského premiéra Mikuláše Dzurindy. Má proto dobré předpoklady k tomu, aby do série vnesla nádech osobní zkušenosti. K tomu jí bude přicmrndávat Peter Nagy, nikoliv krepatý zpěvák, nýbrž plešatý scenárista. Tato dvojice má za sebou společnou práci například na postapo sérii Skvrna od Petra Bebjaka, jejíž přijetí můžeme označit za nepříliš nadšené. Uvidíme tedy, jak si poradí s touto látkou. U HBO jsme zvyklí na vyšší kvality sérií, které se tu natáčí, ať už jde o Pustinu od Alice Nellis nebo Hořící keř od Agnieszky Holland. Nezbývá tedy než doufat, že série napsaná jako na míru pro Andreje tuto laťku udrží. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace