Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kronika rodu Spiderwicků se dočká seriálu


ikona
Spooner
disney-kronika rodu spiderwicků
Další neúspěšná filmová sága se pokusí o reparát na streamu. 

Kronika rodu Spiderwicků je jedna z těch populárních knižních fantasy sérií, s níž se chtěli hollywoodští producenti svézt na úspěchu Harry Pottera a vytvořit další úspěšnou žánrovou franšízu. Jenže jako ve většině podobných pokusů, ani zde se to úplně nepovedlo. Snímek, v němž si tehdejší dětská hvězda Freddie Highmore zahrála rovnou dvojroli, byl na žánrové poměry díky poctivé řemeslné režii Marka Waterse (Protivný sprostý holky) hodně fajn a z tehdejší fantasy invaze se jednalo o jeden z těch příjemnějších pokusů. Jenže tržbami Spiderwickové zrovna neoslnili, a tak to značka v kinech záhy zabalila. Jenže i po letech má knižní sága Tonyho DiTerlizzia a Holly Black evidentně slušný zvuk, a tak po vzoru např. nedávné Řady nešťastných příhod či Jeho temných esencích se i tyto knihy zkusí vrátit v seriálové podobě.

Seriálovou verzi Kroniky rodu Spiderwicků pak chystá Disney+ a příběh samozřejmě zůstává stejný. Rodinka Graceových se nastěhuje do starého, a malinko strašidelného, domu jejich prastrýce Spiderwicka. Trojice sourozenců ale brzy zjišťuje, že nejen, že jejich prastrýc skrýval nejedno tajemství, ale navíc se v jejich okolí ukrývá kouzelný svět plný magických bytostí. Podle kravaťáků od Disneyho by pak nová verze měla být moderním coming-of-age příběhem kombinovaným s fantasy dobrodružstvím, na němž se bude minimálně produkčně podílet i zmiňovaná spisovatelská dvojice. Showrunnerem se pak stává Aron Eli Coleite, který má prsty např. v námětem poměrně podobné netflixovce Zámek a klíč. Tak uvidíme, zda se této značce napodruhé zadaří výrazně lépe. Já osobně bych jí to celkem přál.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace